Ninge ca-n povești în unele zone din țară, cu câteva zile înainte de Paște. Echipajele de intervenţie au fost solicitate de urgență

Ninge ca-n povești în unele zone din țară, cu câteva zile înainte de Paște. Echipajele de intervenţie au fost solicitate de urgență
Ninge cu câteva zile înainte de Paște

DRPD, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov avertizează șoferii că ninge abundent în mai multe zone din județele Harghita și Covasna. Cel mai mult a nins în Pasul Oituz, aflat la limita cu județul Bacău.

Ninsori de Paște

Cu toate că este primăvară, iarna încă este prezentă în unele zone. Chiar dacă mulți șoferi și-au schimbat deja cauciucurile, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov le recomandă să-și echipeze mașinile cu cauciucuri de iarnă dacă circule pe drumurile acoperite cu zăpadă.

Potrivit DRPD Brașov, ninge abundent în nord – estul județului Covasna, zona Pasul Oituz la limita cu județul Vrancea. Mai mult de atât, s-a depus un nou strat de zăpadă în mai multe zone din județul Harghita.

„În acest moment ninge abundent în nord-estul judeţului Covasna, pe DN11, zona Pasul Oituz, şi DN2D, la limita cu judeţul Vrancea. De asemenea, s-a depus un strat nou de zăpadă în mai multe zone din judeţul Harghita, mai ales în zonele înalte din nordul judeţului”, precizează DRDP Braşov.

De asemenea, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov precizează că pe DN13B, între km 10+000 – 32+000, în zona Praid – Borzont, situate în județul Harghita, carosabil este acoperit cu zăpadă frământată destul de mare, de aproximativ 1-2 cm. Pe celelalte drumuri din regiune, carosabilul este ud.

Au intervenit utilajele de deszăpezire

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, echipajele de intervenție acționează cu utilaje de deszăpezire pe toate sectoarele de drum afectate de ninsorile din ultimele zile. În cursul zilei de marți spre miercuri, s-a intervenit cu patru utilaje.

Pe tot parcursul nopții, acestea au răspândit 14 tone de sare, respectiv opt tone de sare pe DN13B în județul Harghita. De asemenea, utilajele au fost prezente și în județul Covasna. În timpul nopții au răspândit șase tone de sare pe DN11 și DN2D.

Reprezentanții DRDP Brașov ne recomandă să nu circulăm în zonele afectate de ninsoare, doar dacă există o urgență iar mașinile sunt echipate corespunzător cu cauciucuri de iarnă pentru a evita accidentele.

„Ninge în judeţul Harghita, lapoviţă şi ninsoare la Bâlea, în judeţul Sibiu, ninge în zona Oituz din judeţul Covasna, precum şi pe DN2D Târgu Secuiesc-Ojdula tot din judeţul Covasna (…) Vă rugăm să nu circulaţi în aceste zone dacă aţi apucat să vă schimbaţi cauciucurile de iarnă şi să adaptaţi viteza la condiţiile de drum”, recomandă reprezentanţii DRDP Braşov.