Nicușor Dan și-a dat demisia săptămâna aceasta. Ce se întâmplă cu alesul bucureștenilor

Nicușor Dan și-a dat demisia săptămâna aceasta. Ce se întâmplă cu alesul bucureștenilor
Nicușor Dan mai are de așteptat 10 zile

Nicușor Dan este validat de Tribunalul București pentru funcția de primar general al Capitalei. Cum era și firesc, acesta a trebuit să demisioneze din funcția deținută până la momentul valdiarii sale ca Primar.

Nicușor Dan și-a dat demisia săptămâna aceasta

Nicușor Dan a deținut funcția de deputat în cadrul Camerei Deputaților până la momentul validării. Conform procedurilor în vigoare acesta a fost nevoit să demisioneze din calitatea sa de deputat din Parlamentul României. În locul lui acestuia, în Camera Deputaților, va activa Ciurea Alexandru.

”Validează mandatul de primar general al municipiului Bucureşti în persoana domnului Dan Nicuşor Daniel. Prezenta încheiere se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al municipiului Bucureşti cu obligaţia aducerii la cunoştinţa publică prin afişare la sediul unităţii administrativ teritoriale, în termen de cel mult 24 ore de la comunicare. Cu drept de apel pentru cei interesaţi în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţa publică, cererea de apel urmând a fi depusă la tribunal”, se arată în decizia TB.

Ce se întâmplă cu alesul bucureștenilor

Mandatul lui Nicușor Dan de Primar General nu este încă activ, până nu se rezolvă un alt aspect. Este vorba de validarea Consiliului General al Primăriei Capitalei. Nicșuor Dan anunța această întârziere, în jurul a 7-10 zile.

”Din păcate, preluarea mandatului meu va mai întârzia 7 – 10 zile. Ceea ce nu e deloc bine din perspectiva crizei medicale în care ne aflăm. Iată explicaţia: Codul administrativ spune că primarul general îşi preia mandatul (depune jurământul) odată cu Consiliul General. Şi primarul şi Consiliul trebuie validaţi anterior de instanţă. Codul administrativ are o formulare uşor neclară asupra instanţei competente pentru Bucureşti.

Nicușor Dan și-a dat demisia săptămâna aceasta. Ce se întâmplă cu alesul bucureștenilor
Anunțului lui Nicușor Dan, pe facebook

Primarul şi consiliul sunt validaţi de judecătoria în raza căreia se află circumscripţia în care au avut loc alegeri. Tribunalul Bucureşti a validat mandatul meu acum câteva zile, apreciind că, întrucât nicio judecătorie de sector nu acoperă circumscripţia Bucureşti, competent este Tribunalul Bucureşti. Azi însă, printr-un alt complet, Tribunalul Bucureşti a trimis dosarul de validare a consilierilor generali la Judecătoria Sector 1. După motivare (peste 1 – 2 zile), dosarul va ajunge la Judecătoria Sector 1. Probabil Judecătoria va trimite la Tribunal. Se va constata conflict de competenţă şi dosarul va ajunge la Curtea de Apel, care va trimite la Tribunal. După asta vom mai aştepta două zile pentru un eventual apel”, a explicat Nicuşor Dan săptămâna trecută pe pagina sa de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI