Nicușor Dan recunoaște de ce nu se grăbește să-și ia certificatul verde: ”Am spus și o repet”

Nicușor Dan recunoaște de ce nu se grăbește să-și ia certificatul verde: ”Am spus și o repet”
De ce nu s-a vaccinat Nicușor Dan. Care este motivul

Nicușor Dan se numără printre persoanele nevaccinate. Edilul Capitalei a fost infectat, în urmă cu doar câteva luni, cu virusul Covid-19. Acesta nu a avut o formă gravă a bolii, însă lunile au trecut și el nu a declarat că are certificatul verde. Acum a recunoscut de ce nu se grăbește să îl obțină.

Nicușor Dan, despre certificatul verde. De ce nu s-a vaccinat

În luna aprilie, primarul Nicușor Dan se infecta cu virusul care a făcut ravagii într-o lume întreagă. Acesta nu a avut simptome grave ale bolii, însă, la mai bine de 6 luni de la acest episod neplăcut din viața lui, edilul încă nu s-a imunizat cu serul. El a recunoscut care este motivul.

„Nu mi-am pus problema să obțin certificat verde, viața mea înseamnă să mă trezesc de dimineață și să stau de la 9 la 21 în primărie.”, a declarat Nicușor Dan emisiunea ‘În fața ta’ de la Digi24.

„Există niște urgențe care sunt mai importante”

De asemenea, în aceeași emisiune, Nicușor Dan a transmis că o să se imunizeze cu serul anti-Covid-19 în momentul în care o să facă anumite analize. Primarul Capitalei a declarat că nu a avut timp să recurgă la testele respective, ținând cont că a fost nevoit să se ocupe de câteva urgențe.

„Am trecut prin boală. (…) Am spus că mă voi vaccina după ce fac un număr de teste, pe care n-am apucat încă să le fac, pentru că există niște urgențe care sunt mai importante.”, a transmis Nicușor Dan.

Ce a spus Nicușor Dan despre vaccinarea anti-Covid-19

Întrebat dacă faptul că nu s-a vaccinat anti-covid-19 o să îi facă pe cetățeni să fie reticenți cu privire la imunizarea cu serul, primarul Capitalei a declarat că oamenii își aleg un edil care să rezolve numeroase probleme, nu unul care să le fie neapărat un model.

„Oamenii nu-și aleg un primar care să le fie model, ci unul care să rezolve problema căldurii și apei calde, problema traficului, poluării aerului, mediului de afaceri, problema locurilor de muncă.”, a mai zis Nicușor Dan.

Mai mult, în momentul în care a fost rugat să ofere o explicație cu privire la faptul că toți cetățenii au nevoie de certificat verde pentru a intra în Primărie, însă acest lucru nu se aplică la el, Nicușor Dan a răspuns:

„E o explicație pe care să o dea Parlamentul. (…) Există o autoritate națională care reglementează, noi ne subordonăm.”, a adăugat acesta.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI