De ce nu s-a vaccinat Nicușor Dan anti-covid-19, de fapt. Ce scuză a invocat primarul

De ce nu s-a vaccinat Nicușor Dan anti-covid-19, de fapt. Ce scuză a invocat primarul
Nicușor Dan nu este vaccinat. Edilul caută tot felul de scuze

Astăzi în Senatul României era posibil ca proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde să fie votat. Nu s-a întâmplat asta, datorită lipsei de voturi. Unul din nevaccinații covid este și edilul Capitalei, Nicușor Dan, care întrebat când va face vacccinul, a decis să găsească tot felul de scuze.

Zi sumbră pentru sentorii semnatari ai proiectului de lege

Senatul României a fost astăzi terenul de luptă între senatorii semnatari ai proiectului de lege privind obligativitatea certificatului verde și opoziția. Proiectul ar fi avut nevoie de 69 de voturi ca să poată trece rapid în procedura de urgență în Camera Deputaților, dar a avut doar 67 de voturi.

Cu toată opoziția, proiectul va ajunge în Camera Deputaților, forul decizional, dar surse parlamentare spun că sunt șanse ca proiectul să nu treacă spre promulgare. În aceste zile s-a constatat un record de peste 100.000 de oameni vaccinați în ultimele 24 de ore. Cu toate astea, probabilitatea ca certificatul verde să devină obligatoriu este totuși mare.

Nicușor Dan nu este vaccinat. Edilul caută tot felul de scuze

Printre cei nevaccinați se numără și edilul Capitalei, Nicușor Dan. În urmă cu câteva luni Nicușor Dan declara că s-a infectat cu noul virus, dar fără a avea o formă gravă a bolii. În aceeași perioadă și fiica acestuia fusese depistată pozitiv. Cu toate astea, conform unor declarații, Nicușor Dan a refuzat să se vaccineze. La acel moment edilul declara într-o conferință de presă:

„Nu am spus public pentru că nu am vrut să parazitez dezbaterea publică cu asta. După cum bine știți, am fost în izolare în luna mai. Am fost izolare pentru că fiica mea a fost infectată.

Apoi m-am infectat și eu, deci am avut coronavirus. O să fac vaccinarea după ce medicul îmi va spune că este bine să o fac.”, a declarat Nicușor Dan.

Astăzi, la o lună jumătate de la acele declarații, Nicușor Dan vine cu alte scuze referitor la refuzul său de a se vaccina. Dacă atunci dădea vina pe medic, astăzi Nicușor Dan declară că:

„Există o opinie științifică, care este certă care spune că vaccinul reduce substanțial riscul de îmbolnăvire gravă. Asta este indiscutabil.

Imediat ce fac acele analize (n.r. când se va vaccina). Nu a fost atât demult infectarea mea și nu am avut timp fizic să mă duc să fac analizele.”, spune primarul Nicuşor Dan.

„Îmi pun masca și nu o mai scot”

Pe fondul dezbaterilor din ultima vreme pe marginea obligativității certificatului verde, jurnaliștii aflați azi la conferința de presă susținută de Nicușor Dan, l-au întrebat dacă funcționarii din Primăria Capitalei care au contact cu publicul ar trebui obligatoriu să fie vaccinați și cum se desurcă Nicușor Dan fără certificatul verde dacă i se cere. Edilul Capitalei a răspuns cât se poate de direct:

„Este o chestiune care ține de justiție, de drepturi fundamentale, prefer să se pronunțe alții. Este o largă dezbatere în statele occidentale până unde merge interesul public, până unde vine libertatea persoanei.

Certificatul verde este de două zile. Din primăvara anului trecut și până acum, în fiecare zi, la ora 8 sau 9 când ies din casă îmi pun masca și nu o mai scot, mănânc la amiază, singur, mi-o mai scot seara, acasă.”, a mai declart astăzi Nicușor Dan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI