Se bagă bani pe card! Nicușor Dan a făcut anunțul mult așteptat de bucureșteni

Se bagă bani pe card! Nicușor Dan a făcut anunțul mult așteptat de bucureșteni
Nicușor Dan alocă bani pentru persoanele cu dizabilități

Conform unei statistici recente, în București sunt aproximativ 145.000 de persoane încadrate la cazuri sociale cu dizabilități. Mulți dintre ei sunt instituționalizați, alții nu. Ceea ce este cert că toți acești oameni au nevoie de bani, mai ales în această perioadă. Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut un anunț important pentru această categorie socială.

Bani pentru persoanele cu dizabilități de la Primărie

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții a publicat recent o statistică a persoanelor cu dizabilități și evoluția numărului acestora, la nivel național. Conform acesteia, numărul acestora a crescut, față de 2019, de la 846.000 la 853.000 de persoane.

La nivelul Capitalei, conform aceleiași statistici, în acest moment sunt aproximativ 73.000 de persoane, copii și adulți. În luna octombrie 2020, Primăria Generală a Capitalei plătea din buget către această clasă socială aprimxativ 2.655.565 de lei, cu alte cuvinte, fiecare persoană încadrată ca fiind cu dizabilități a primit 265,00 de lei, conform Agenţiei Naţională pentru Plăţi și Inspecţie Socială.

La un moment dat, în toată vâltoarea politică din ultima perioadă, se zvonea că nu vor mai putea fi onorate aceste plăți. Dar tot răul spre bine. Nicușor Dan, noul primar al Bucureștiului, a anunțat ieri pe pagina sa de Facebook, că se vor face plățile. În anunțul său Nicușor Dan a făcut referire la banii aferenți lunii noiembrie, precum și fondurile pentru familiile monoparentale și pentru stoparea abandonului școlar.

”Iată informații la zi cu privire la o serie de plăți sociale. Am alocat fondurile pentru persoanele cu dizabilități. Este vorba de banii pentru adulți, aferenți lunii octombrie. Iar pentru copii, banii aferenți lunii noiembrie, precum și fondurile pentru familiile monoparentale și pentru stoparea abandonului școlar.

Banii vor intra în conturile beneficiarilor cel târziu pe 16 decembrie pentru cei cu conturi la BCR, respectiv pe 17 decembrie pentru cei cu conturi la alte bănci.”, anunța Nicușor Dan pe Facebook.

Clasa socială pusă la colț

În ultimii ani aeastă categorie socială a fost lăsată de izbeliște, iar banii alocați, și-așa foarte puțini, nu îi ajută aproape deloc. Cu 265 de lei este greu să trăiești într-o societate și-așa măcinată de lipsuri, instabilitate și războaie de ordin politic.

Nu se știe dacă va exista vreo mărire a sumelor pe care această categorie socială le primeșe acum. Dar este clar că este nevoie de o nouă lege de protecție socială în ceea ce-i privește și o majorare a sumelor alocate pentru persoanele cu dizabilități din România. Rămâne de văzut ce se va întâmpla, după învestirea noului Guvern.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI