Nicușor Dan îi aduce acuzații dure Gabrielei Firea. Vrea să facă un hipermarket în locul unei baze sportive

Nicușor Dan îi aduce acuzații dure Gabrielei Firea. Vrea să facă un hipermarket în locul unei baze sportive
Nicușor Dan, acuzații la adresa primarului Capitalei

Activistul civic, Nicușor Dan, îl acuză pe edilul Capitalei că, în ședința Consiliului General din 30 aprilie, va propune un PUZ ilegal ce va acea drept consecință dispariția unei baze sportive, și înlocuirea acesteia cu un hipermarket.

Nicușor Dan, acuzații dure pentru Gabrielei Firea

Nicușor Dan o învinovățește pe Gabriela Firea pentru faptul că intenționează să aprobe construirea unui hipermarket în locul unei baze sportive de 15.000 de metri pătrați.

„Primarul Capitalei propune în ședința Consiliului General de joi 30 aprilie un PUZ ilegal care transformă fosta bază sportivă Giruetă din str. Drumul Găzarului în hipermarket”, acuză activistul civic.

Potrivit acestuia, inițiativa primarului Capitalei este ilegală, deoarece încalcă legea sportului, ce prevede că o astfel de hotărâre poate fi luată doar de Guvern, făcând trimitere la articolul doveditor.

Legea sportului 69/2000, art. 79:
Schimbarea destinației sau desființarea unor baze sportive aparținând domeniului public ori privat al statului sau al unităților administrativ-teritoriale se va putea face numai prin hotărâre a Guvernului și cu construirea prealabilă a altor baze sportive similare celor desființate.

Firea vrea un hipermarket în locul bazei sportive

Pe terenul bazei sportive urmează a fi construit un supermarket și o sală de sport, potrivit Planului Urbanistic Zonal propus spre aprobare.

Primarul Capitalei vrea un hipermarket pe locul fostei baze sportive Girueta
Primarul Capitalei vrea un hipermarket pe locul fostei baze sportive Girueta

„Fosta bază sportivă are o suprafață de 15.000 mp. PUZ-ul prevede ca pe mare parte din teren să se amenajeze un hipermarket, iar pe o suprafață de 1.000 mp (6%) să se amenajeze o sală de sport. Evident că o sală de sport de 1.000 mp nu este similară bazei sportive de 15.000 mp, în sensul legii sportului.

Proiectul este cu atat mai absurd cu cat in zona nu exista niciun spatiu verde, locuitorii fiind nevoiti sa mearga peste un kilometru pana la Oraselul Copiilor, parcul cel mai apropiat”, conchide Nicușor Dan

Oamenii din zonă nu sunt de acord cu noul proiect şi spun că vor tot un teren de fotbal, potrivit gsp.ro.

Urmăriți Playtech.ro și pe