Dezvăluirea care spune tot! De ce a ales PNL să îl susțină pe Nicușor Dan pentru Primăria București

Dezvăluirea care spune tot! De ce a ales PNL să îl susțină pe Nicușor Dan pentru Primăria București (FOTO: Vlad Ursulean)

Într-o mișcare politică ce ar putea fi fatală PNL-ului, Ludovic Orban anunța, joi, că PNL va susține candidatura lui Nicușor Dan pentru Primăria Generală a Capitalei. Liderul liberal a precizat că sondajele arată că alți posibil candidați ai partidului nu ar avea garanția că ar putea câștiga în bătălia cu PSD.

Dezvăluirea care spune tot

Deputatul PSD Valeriu Steriu a afirmat că social-democrații nu se tem de candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, cu susținerea PNL. El a precizat că Gabriela Firea e pregătită să câștige în fața oricărui candidat al Opoziției. Social-democratul a adăugat că Nicușor Dan va avea scor mai bun decât orice alt candidat al PNL, pentru că niciun liberal nu depășea în sondaje 10%.

„Nu ne temem, efectiv, problema este mai degrabă în partea actualei Opoziții, de a-și identifica după multe luni un candidat care cât de cât să nu-i facă de râs. Am văzut că de aproape trei luni au făcut măsurători, în toate formele, cei de la PNL și în final au găsit candidatul USR-ului pentru această poziție, provocând daune serioase în negocierile pe care USR-ul le avea cu PLUS-ul. Cu siguranță, va avea un scor mai bun decât avea orice candidat al PNL-ului, pentru că nici unul nu depășea în sondaje, am văzut, în urmă cu câteva săptămâni, 10% și atunci au căutat o variantă de împrumut. Pot să vă spun doar că doamna Firea este pregătită să se bată cu orice candidat va aduce Opoziția”, a declarat Valeriu Steriu, vineri, la RFI.

De ce a ales PNL să îl susțină pe Nicușor Dan pentru Primăria București

Ludovic Orban a generat un adevărat ”cutremur” pe scena politcă românească prin anunțul făcut joi, declarând că nu a discutat cu Nicușor Dan despre această decizie.

„Dorința mea de a asigura o guvernare de tip european a Bucureștiului, dorința mea de a soluționa toate problemele cu care se confruntă Bucureștiului nu a mai putut fi îndeplinită. În 2016, bucureștenii din păcate au luat o decizie care a dus Capitala în pragul falimentului. PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Bucureștiului și sectoarelor Capitalei.

Dezvăluirea care spune tot! De ce a ales PNL să îl susțină pe Nicușor Dan pentru Primăria București
Dezvăluirea care spune tot! De ce a ales PNL să îl susțină pe Nicușor Dan pentru Primăria București

În urma ei a rezultat că toți candidații PNL au șansa de a câștiga alegerile, dar nu avem această garanție că pot câștiga în bătălia cu PSD. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu Nicușor Dan, mai multe discuții care au vizat problematica Bucureștiului, soluțiile pentru rezolvarea marilor probleme ale Capitalei, am luat decizia de a îl propune pe Nicușor Dan ca și candidat la Primăria Capitalei, susținut de PNL. În zilele următoare, voi susține această propunere în fața PNL București, BEX și BPN al PNL.”, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferință de presă susținută joi la sediul PNL.

Ludovic Orban a explicat că PNL face un sacrificiu și trece pentru dorința de a avea candidat propriu la Primăria Capitalei, însă are încredere că Nicușor Dan va toate datele necesare ca să asigure „o guvernare locală performantă”.

„Trecând peste egoismul firesc, am încrederere deplină și are cu adevărat toate datele necesare pentru a asigura o guvernare locală perfomantă care să vină în întâmpinarea problemelor cetățenilor”, a precizat Orban.

Dan Barna a afirmat că este o veste foarte bună faptul că Ludovic Orban a anunțat că PNL îl va susține pe Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei. Liderul USR a precizat că este un mare pas înainte pentru un candidat unic anti-PSD la București.

„O veste bună – PNL tocmai a anunțat că îl susține pe Nicușor Dan, candidatul USR pentru Primăria Capitalei. Anunțul este un mare pas înainte pentru perspectiva unui candidat unic anti-PSD la București”, a scris Dan Barna, joi pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI