Niculae Bădălău, arestat pentru 30 de zile. Fostul ministru al Economiei fusese audiat de DNA într-un dosar de corupție. Update

Niculae Bădălău, arestat pentru 30 de zile. Fostul ministru al Economiei fusese audiat de DNA într-un dosar de corupție. Update
Nicolae Bădălău, de la Curtea de Conturi, în beciurile DNA

În această seară, procurorii DNA au luat decizia de a-l reține pe Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi a României. Decizia a venit după mai multe de audieri, pe parcursul acestei zile, la sediul DNA. Tatăl lui Gabi Bădălău este acuzat de trafic de influenţă, într-un dosar de corupție instrumentat în ultima perioadă.

Niculae Bădălău, de la Curtea de Conturi, în beciurile DNA

Update, ora 16:55. În urmă cu puțin timp, magistrații au hotărât arestarea lui Niculae Bădălău pentru 30 de zile.

Știre inițială:

Dosarul în care a fost audiat și reținut în această seară Nicolae Bădălău, spun procurorii DNA, ar fi fost declanșat după un denunț al unui edil local din județul Giurgiu. Informațiile din dosar spun că Niculae Bădălău ar fi obligat edilul să pice de acord asupra unui contract preferențial.

Contractul, mai spun cei de la DNA, ar fi trebuit să fie alocat unei firme a cărei proprietar era o rudă de-a vicepreședintelui Curții de Conturi, tatăl lui Gabi Bădălău. Culmea este că, atât denunțătorul, cât și acuzatul erau, sau fuseseră colegi de partid, fiind amândoi membrii PSD.

Este vorba de Dan Păsat, primarul din județul Giurgiu, cel care de altfel a făcut și denunțul. Dar asta, nu înainte de ispăși la rândul lui o pedeapsă de trei ani de închisoare, fiind acuzat de șantaj cu violență, în 2013.

După denunțul făcut de Păsat, procurorii DNA au demarat dosarul. După ce au cules toate datele necesare, au trecut la audieri și, ulterior, l-au pus sub acuzare pe Niculae Bădălău.

Vicepreședintele Curții de Conturi a României reținut pentru 24 de ore

Audierile în acest dosar au avut loc în cursul zilei de astăzi. Ulterior, decizia de a-l reține a venit pe seară. Conform comunicatului DNA, Niculae Bădălău, tatăl lui Gabi Bădălău, „i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind «Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…». Contractul este estimat la valoarea de 7.071.925 de lei fără TVA.”:

„În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind «Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…», estimat la valoarea de 7.071.925 de lei fără TVA, unei societăți administrate de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă”, au transmis procurorii DNA.

După decizia de reținere din această seară, urmează ca procurorii să înainteze dosarul către magistrați, și în urma procesului să se dea o sentință finală, sau nu în acest dosar.

Urmăriți Playtech.ro și pe