Nicolae Stanciu, transferul începutului de an. E oficial, unde va juca fotbalistul Slaviei Praga

Nicolae Stanciu, transferul începutului de an. E oficial, unde va juca fotbalistul Slaviei Praga
Nicolae Stanciu pleacă de la Slavia Praga după doi ani și jumătate petrecuți la campioana Cehiei

Nicolae Stanciu, transferul începutului de an. Mijlocașul român de la Slavia Praga va părăsi echipa din capitala Cehiei după 2 ani și jumătate. Internaționalul de 28 de ani a semnat deja cu noua sa echipă, conform Playsport. El va avea un salariu de aproape opt ori mai mare decât la campioana Cehiei. Transferul ridică, însă, mari semne de întrebare în privința viitoarelor convocări ale lui Nicolae Stanciu la naționala României.

Nicolae Stanciu, transferul începutului de an

Nicolae Stanciu, transferul începutului de an. Fotbalistul român de la Slavia Praga se desparte de campioana Cehiei după 2 ani și jumătate prolifici. Stanciu a devenit una dintre vedetele echipei alături de care a cucerit 2 titluri și o Cupă.

Plecarea lui Nicolae Stanciu era anticipată de mai multă vreme. Impresara sa, Anamaria Prodan, declara, la finalul anului trecut, că e aproape să finalizeze transferul jucătorului și preciza că nu e vorba de o echipă din Europa.

„Acum încerc să finalizez transferul lui Stanciu. E surpriză unde. Nu în Europa. În rest, vedem ce o să se întâmple. Cu Stanciu cred că se va finaliza acum. Am fost foarte aproape și sezonul trecut. Undeva unde trebuie să câștige bani acum. La căldură, că uite ce frig e aici”, declara Anamaria Prodan.

E oficial, unde va juca fotbalistul Slaviei Praga

Conform Playsport, Nicolae Stanciu a semnat azi noapte cu o grupare din China și va îmbrăca tricoul unei nou promovate în prima ligă: Wuhan Three Towns FC! Este vorba de un transfer definitiv și un angajament pe trei sezoane. Iar salariul va fi de aproximativ șase ori mai mare decât cel de la Slavia, undeva în jurul a 3,2 milioane de euro pe an! Suma de transfer ar fi de 4 milioane de euro, potrivit presei cehe.

Conform aceleiași surse, Stanciu va ajunge în China cel mai probabil săptămâna viitoare, la începutul lunii februarie. Sosirea lui este amânată puțin de Anul Nou Chinezesc și de obținerea vizei, dar e doar o chestiune de zile până atunci. Noua ediție, 2022, a Super Ligii din China începe pe 23 aprilie.

Înființată în 2016, formația din regiunea al cărei nume s-a legat în ultimii ani de startul pandemiei COVID joacă pe un stadion de 20.000 de locuri și este antrenată de spaniolul Pedro Morilla (49 ani), fost tehnician al Granadei.

Vedetele echipei, până la sosirea lui Stanciu, erau atacanții brazilieni Marcao și Ademilson, alături de nigerianul Moses Ogbu. Stanciu e cel mai răsunător transfer din istoria clubului! Cotat la 7 milioane de euro pe transfermarkt, românul valoarea în estimările de pe piață aproape dublu față de tot lotul actual al echipei chineze, evaluat la 3,8 milioane euro!

Rămâne de văzut în ce măsură această mutare va afecta participarea lui Nicolae Stanciu la meciurile echipei naționale. Cu atât mai mult cu cât altă piesă de bază, Ianis Hagi, va lipsi o vreme îndelungată de pe teren, din cauza rupturii de ligamente încrucișate. O misiune dificilă pentru noul selecționer, Edi Iordănescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI