26 ian. 2022 | 18:05

Ianis Hagi, înlocuit de un fotbalist român la Glasgow Rangers. Anunțul șoc al scoțienilor

Sport
Ianis Hagi, înlocuit de un fotbalist român la Glasgow Rangers. Anunțul șoc al scoțienilor
Ianis Hagi nu va mai juca sezonul acesta

Ianis Hagi s-a accidentat grav la genunchi în timpul victoriei cu 4-0 a lui Rangers în fața lui Stirling Albion, vineri, în Cupa Scoției. Internaționalul român a fost operat luni la Londra. De la începutul noului sezon tânărul Hagi are patru goluri și patru pase de gol în 27 de meciuri pentru campioana Scoției în acest sezon. După anunțul accidentării, managerul scoțenilor a decis să-l înlocuiască cu un alt jucător. Conform presei scoțiene, Glasgow Rangers s-a orientat repede, punând ochii pe Olimpiu Moruțan, jucător legitimat acum la Galatasaray.

Ianis Hagi nu va mai juca sezonul acesta

După accidentarea dură din Cupa Scoției, medicii erau sceptici cu privire la starea de sănătate a românului Ianis Hagi. Ulterior se lua decizia de a-l opera, lucru care s-a și întâmplat luni, într-un spital din Londra. Temerile managerului Giovanni van Bronckhorst s-au adeverit, după acest moment. Verdictul medicilor a fost că Ianis Hagi nu va reveni pe teren până la finalul sezonului, pentru cel puțin jumătate de an.

Glasgow Rangers, cu Ianis Hagi în echipă, a început perfect în Scottish Premiership. Echipa lui van Bronckhorst a câștigat toate primele șapte meciuri de campionat. De asemenea, echipa sa a remizat cu Lyon în Europa League. Cât despre accidentarea lui Ianis Hagi, managerul scoțienilor a recunoscut că va fi greu să-i găsească înlocuitor.

„L-am evaluat și a avut nevoie de o operație ieri. Nu-l vom avea pe Ianis pentru tot sezonul, așa că este o lovitură grea pentru noi toți și, evident, o mare dezamăgire pentru Ianis Hagi.

Am vorbit cu el în această dimineață, este într-un loc bun. Bineînțeles că nu este fericit că s-a accidentat. A avut nevoie de operație. Acum este destul de concentrat și este pozitiv pentru recuperarea sa.”, declara managerului Giovanni van Bronckhorst.

Rangers caută întăriri după ce l-a pierdut pe Ianis Hagi

Van Bronckhorst a confirmat că Rangers caută întăriri după ce l-a pierdut pe Ianis Hagi într-o etapă crucială a sezonului.

„Este o lovitură mare, ne va lipsi un jucător important. Căutăm să adăugăm un jucător la echipă, dar trebuie să fie un jucător pe care îl considerăm potrivit.

Nu vrem să aducem jucători doar pentru a completa lotul”, a mai declarat van Bronckhorst.

Conform presei scoțiene, se pare că au și găsit un posibil înlocuitor pentru tânărul Hagi. Cei de la GlasgowTimes spun că scouterii lui van Bronckhorst au pus ochii pe Olimpiu Moruțan, jucător legitimat acum la Galatasaray.

Informațiile din presa turcă sugerează că Olimpiu Moruțan de la Galatasaray este un potențial jucător care ar putea fi în drum spre Glasgow. Mijlocașul român îl cunoaște foarte bine pe Ianis Hagi din perioada petrecută în lotul echipei naționale.

Presa scoțiană mai spune că Rangers va avea ca obiectiv să facă o tranzacție pentru Moruțan, așa cum au făcut cu Ianis Hagi în 2019. De cealaltă parte, presa turcă spune că vor căuta să-l obțină pe un împrumut de șase luni.

Vor mai avea și opțiunea de cumpărare în vară, mai scrie presa din Turcia. De asemenea, se spune că șeful lui Galatasaray, Fatih Terim, îl apreciază foarte mult pe Moruțan și nu ar vrea să îl piardă.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Noua autostradă din România. Data la care va fi dată în folosință
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Servicii medicale fără card de sănătate! Decizia CNAS luată la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro