Nicolae Stanciu, în centrul unui scandal uriaș în Cehia: „E vulgar, l-aș fi dat afară”

Nicolae Stanciu, în centrul unui scandal uriaș în Cehia: „E vulgar, l-aș fi dat afară”
Nicolae Stanciu a avut evoluţii apreciate la Slavia Praga în acest sezon

Nicolae Stanciu a câștigat titlul de campion al Cehiei, cu Slavia Praga, și a fost în centrul atenției la sărbătoarea care s-a făcut alături de suporterii clubului. Fanii i-au cerut lui Stanciu să scandeze împotriva fostei sale echipe, Sparta Praga, iar internaționalul român s-a conformat fără ezitare. Gestul acestuia a împărțit lumea fotbalului din Cehia. În vreme ce unii au considerat că românul nu a făcut nimic deplasat, alții au fost extrem de critici.

Nicolae Stanciu scandal în Cehia! Fanii Spartei Praga l-au numit „şobolan”

Cel mai vehement contestatar al lui Stanciu a fost Petr Ulicny, 70 de ani, fost antrenor la Viktoria Plzen și Sigma Olomuc. Acesta a declarat că l-ar fi dat afară pe fotbalistul român dacă ar fi fost conducător al Slaviei Praga și a catalogat gestul lui Stanciu ca fiind „vulgar”.

„E foarte urât, din punctul meu de vedere. Dacă aș fi fost antrenorul lui, l-aș fi dat afară pe băiat. Nu e frumos ce a făcut. E vulgar și nu e ceva acceptabil pentru jucătorii acestui club faimos. Nu-mi place!”, a declarat Petr Ulicny.

Nicolae Stanciu scandal în Cehia. Imaginiile cu românul înjurând-o pe Sparta au adus un val de critici

Explicații pentru gestul lui Nicolae Stanciu au venit din partea lui Petr Svancara, fost fotbalist al celor de la Brno, care a ținut să pună în context întâmplarea.

„Trebuie să luăm în calcul tot ce s-a întâmplat. Scena, euforia, titlul câștigat. Erau 5.000 de oameni în fața lui. Nu vreau să-l apăr neapărat, dar ar putea fi iertat, pentru că se afla în fața unor fani care scandau împotriva Spartei.

A primit microfonul de la cineva care a pornit asta. Poate că a fost intenționat, pentru că a jucat la Sparta. Era bine dispus și voia să cânte. S-a întâmplat în contextul unei euforii, chiar dacă pare prostesc”

Nicolae Stanciu este unul dintre inamicii cei mai mari ai fanilor celor de la Sparta Praga, după ce a ales să revină în campionatul Cehiei chiar la marea rivală. Românul a fost întâmpinat cu ostilitate atunci când a mers să joace, ca adversar, pe terenul celor de la Sparta. „Şobolan”, „Trădător”, „Iuda” au fost bannerele scrise de fanii Spartei la adresa internaţionalului român.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI