24 feb. 2023 | 11:31

Nicolae Ciucă, mesaj acid la adresa Rusiei, la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina. Ce schimbări vor avea loc astăzi în București

Politică
Nicolae Ciucă, mesaj acid la adresa Rusiei, la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina. Ce schimbări vor avea loc astăzi în București
Nicolae Ciucă, premierul României

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu puternic impact emoțional, la un an de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Acesta a criticat aspru acțiunile agresive ale lui Vladimir Putin, expunând realele amenințări care pândesc întreaga lume. În plus, astăzi seară, în semn de solidaritate, Palatul Victoria va fi luminat în culorile drapelului ucrainean.

Nicolae Ciucă, de neclintit în fața războiului din Ucraina

Premierul României și-a exprimat indignarea și revolta față de agresiunile Rusiei în Ucraina, care au provocat un adevărat dezastru, atât pe plan social, cât și economic și militar. Războiul care se desfășoară la granița cu României a pus în pericol a securitatea teritorială a mai multe țări, dar și pacea mondială.

Privind în urmă zecile de mii de pierderi de vieți omenești, care au scris cu sânge istoria Ucrainei, premierul Ciucă a făcut apel la autoritățile competente să pedepsească vinovații și să răspundă în fața legii pentru atrocitățile comise.

„Se împlinește un an de când vecinii noștri ucraineni trăiesc coșmarul agresiunii militare pe care Rusia a declanșat-o nejustificat și care pune în pericol nu doar integritatea teritorială a unui stat suveran, ci și pacea întregii planete.

Nimic nu poate justifica sutele de mii de vieți curmate până acum în acest conflict, inclusiv civili, și distrugerile de proporții care au bulversat viața altor câteva milioane de oameni, nevoiți să fugă din calea războiului.

Vinovații trebuie să răspundă în fața legii și a istoriei. Acest război este o încercare de deturnare destinului unui popor suveran și o amenințare fără precedent la adresa democrației”, a transmis Ciucă.

Poziția României față de Ucraina

Nicolae Ciucă a dat asigurări cu privire la solidaritatea României față de tragediile care se petrec în Ucraina, de un an de zile. Premierul român a reamintit sprijinul pe care țara noastră l-a oferit din primul moment al războiului. Cu această ocazie, Ciucă a reiterat alipirea valorilor României de cele ale Uniunii Europene și ale NATO, apărând principiile democrației și ale libertății.

„România rămâne solidară cu poporul ucrainean, așa cum a demonstrat din primele zile ale conflictului, prin sprijinul umanitar oferit refugiaților și susținerea acordată la nivel politic, diplomatic și economic pentru efortul de reconstrucție.

Ceea ce am făcut până acum, dezvoltarea conectivității cu Ucraina prin intermediul coridoarelor de transport ce traversează România, proiectele de infrastructură de la granița româno-ucraineană pentru a facilita racordarea economiei ucrainene la Piața Unică Europeană, dezvoltarea infrastructurii portului Galați și creșterea capacității de tranzit pe Canalul Sulina poziționează România drept contributor decisiv la reconstrucția economiei ucrainene.

Atașați valorilor Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice, vom continua să susținem obiectivul de pace și libertate al Ucrainei, care a devenit avanpostul luptei pentru apărarea lumii democratice”, a mai precizat prim-ministrul Ciucă.

 

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Capital.ro
Rugăciunea puternică pe care să o spui în prima zi de Paște. Se rostește pentru iertarea păcatelor
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro