Ce a răspuns Nicolae Ciucă despre posibilitatea izbucnirii unui al Treilea Război Mondial. Când s-ar putea termina războiul din Ucraina

Ce a răspuns Nicolae Ciucă despre posibilitatea izbucnirii unui al Treilea Război Mondial. Când s-ar putea termina războiul din Ucraina
Nicolae Ciucă, fost șef al Statului General Major

Tensiunile dintre Rusia și Occident se intensifică de la o zi la alta, iar posibilitatea izbucnirii celui de-al Treilea Război Mondial reprezintă o teamă pe fiecare dintre noi o trăiește în fiecare zi. Simțindu-se încolâit din toate părțile, Vladimir Putin nu contenește să lanseze amenințări nucleare, ceea ce determină și mai tare NATO să fie pregătită pentru orice escaladare a situației. Generalul Nicolae Ciucă, direct implicat în problemele generate de războiul din Ucraina a fost întrebat ce părere are despre situația actuală, cât și despre un posibil Război Mondial. Află ce spune unul dintre cei mai importanți oameni din România.

Al Treilea Război Mondial, o realitate sau un mit?

Nicolae Ciucă este un militar de carieră, fiind prezent la numeroase misiuni militare în afara României, precum Irak, Afganistan sau Bosnia, acesta ocupând și funcția de șef al Statului Major al Armatei.

În contextul militar din Ucraina, actualul premier al României a fost întrebat ce crede despre posibilitatea escaladării conflictului, până într-acolo încât să se ajungă la izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial.

Bazându-se pe experiența sa militară vastă, dar ținând cont, în același timp, despre consecințele abordării acestui subiect asupra populației, Nicolae Ciucă a avut o abordare obiectivă și prudentă vizavi de acest subiect extrem de delicat, neoferind un răspuns clar.

”Cetăţenii sunt şi aşa destul de înfricoşaţi de orice evoluţie şi orice retorică ce apare în spaţiul public. Să vorbim despre o escaladare astfel încât să capete o asemenea dimensiune cred că este foarte mult, ca mesaj, pentru cetăţeni”, a declarat Nicolae Ciucă, pentru Antena 3, marți seara.

Când s-ar putea termina războiul din Ucraina

Premierul Ciucă a fost întrebat, de asemenea, dacă poate prevede un final al războiului desfășurat în Ucraina. Cu o maximă prudență, acesta a oferit un răspuns evaziv și totodată realist, explicând că, în situația actuală, nimic nu poate fi sigur sau prevăzut.

”Tot noi, românii, avem o vorbă în care spunem că nu aduce anul ce aduce ceasul. Şi atunci, nu pot să mă hazardez să dau un răspuns când se va încheia acest război”, a adăugat Ciucă.

Spre deosebire de Nicolae Ciucă, fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Române, Gen. (R) Eugen Bădălan, a fost mai puțin reținut în declarații, atunci când a abordat subiectul care vizează un posibil al Treilea Război Mondial.

Invitat în cadrul emisiunii modrate de Marius Tucă, acesta a vorbit despre reacția Rusiei în raport cu relațiile slăbite dintre ea și Occident. Mai mult, acesta a vorbit și despre un posibil conflict între NATO și Rusia, care ar genera un al Treilea Război Mondial atomic.

„Deci, nu putem face vorbire de un conflict Rusia-Statele Unite, nu putem face vorbire de un conflict Rusia cu o altă țară din NATO. Al Treilea Război Mondial, după părerea mea, nu va fi un război clasic, va fi un război atomic. India și China au făcut îndemn pentru a nu recurge la arme atomice”, a explicat Gen. Eugen Bădălan, potrivit gandul.ro.