Nicolae Ciucă, anunț categoric despre prețurile la benzină și motorină: ‘Vor fi sancțiuni severe’

Nicolae Ciucă, anunț categoric despre prețurile la benzină și motorină: ‘Vor fi sancțiuni severe’
Nicolae Ciucă, anunț despre prețul carburanților din România: ce spune despre schimbările recente?

Nicolae Ciucă vine cu un anunț important pentru români. Ce spune acesta despre prețurile la benzină și motorină. Cifrele uriașe de la pompe i-au adus pe români într-un număr incredibil de mare la benzinăriile din toată țara. Cât poți plăti cel mai mult pentru benzină și motorină și ce premierul Ciucă despre situația actuală? ,Vor fi sancțiuni severe.’

Nicolae Ciucă, anunț despre prețul carburanților: ,Vor fi sancțiuni severe’

Prețul record la carburanți a trezit reacții în lanț, cel mai mare fiind de 11 lei pe litru, în Bihor. Unii români au vrut să se asigure ieri că prind măcar câțiva litri de benzină la prețul vechi. Unele stații de alimentare au schimbat considerabil cifrele din dreptul carburanților, iar la altele încă se poate găsi carburant la o sumă apropiată de cea veche.

Premierul țării a declarat faptul că are în atenția sa instituțiile de control și verifică mai multe stații după creșterea nejustificată a prețurilor. Oficialul a mai precizat că nu va permite nimănui să profite de o astfel de situație pentru a destabiliza economia țării oricum afectată de scenariile care au atins pe mai multe planuri România: pandemia de COVID-19 și războiul dintre Rusia și Ucraina.

Efectele celor două se resimt. Cel din urmă declară că a cerut sancțiuni severe pentru cele petrecute recent, iar Consiliul Concurenței a demarat investigații de stopare a oricăror practici abuzive nejustificate.

De asemenea, premierul precizează că Guvernul nu permite astfel de practici și urmează să protejeze mediul de afaceri și cetățenii. Mai mult decât atât, Nicolae Ciucă a subliniat că orice altă tentativă va fi ferm și aspru pedepsită ,prin intervenția statului român.’

,Instituţiile responsabilite vor fi ferme şi vor da sancţiuni drastice’

,,Am activitat încă de aseară instituţiile de control şi verificate după creşterea nejustificată a preţurilor la carburanţi. Statul român are obligaţia să îşi protejeze cetăţenii, economia, mai ales în această perioadă provocată de războiul din Ucraina.

Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie pentru a destabiliza economia ţării. Instituţiile responsabilite vor fi ferme şi vor da sancţiuni drastice. România este o ţară sigură. ANAF, ANPC, Consiliul concurenţei au demarat investigaţiile de stopare a oricăror practici abuzive fără justificare. Vor fi controlate toate companiile petroliere din ţară. Am cerut sancţiuni severe.

Guvernul nu permite astfel de practici şi va proteja mediul de afaceri şi cetăţenii. Orice altă tentativa va fi de îndată ferm şi aspru pedepsită prin intervenţia statului român”, a anunțat acesta public despre schimbările recente resimțite puternic de români din toată țara.