Nicolae Botgros s-a vaccinat după ce a suferit de covid-19. Primele declarații despre starea lui

Nicolae Botgros s-a vaccinat după ce a suferit de covid-19. Primele declarații despre starea lui
Nicolae Botgros s-a vaccinat după ce a suferit de covid-19: Declarații despre starea de sănătate

Nicolae Botgros a anunțat că s-a vaccinat împotriva COVID-19. Dirijorul s-a imunizat la Iași, cu toate familia, fiindcă în Republica Moldova încă nu a început campania de vaccinare în rândul populației generale. „Mulțumesc, România!”

Nicolae Botgros s-a vaccinat împotriva COVID-19 la Iași. Primele declarații

Nicolae Botgros a fost depistat cu noul coronavirus în urmă cu cinci luni. El a fost internat în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. Maestrul a făcut o formă severă de virus și a fost internat în secția de reanimare. El s-a vindecat și a fost externat la sfârșitul lunii noiembrie 2020. Botgros a mărturisit că a trecut prin momente grele în spital, ca și cum ar fi fost în iad, a descris acesta.

Muzicianul a anunțat miercuri, 31 martie, că s-a vaccinat împotriva noului virus. S-a deplasat la Iași, împreună cu toată familia, pentru a se imuniza, deoarece în Republica Moldova încă nu a început campania de vaccinare în rândul populației generale. „Azi am vizitat orașul Iași. Ne-am vaccinat toată familia. Mulțumesc, România!”, a notat Nicolae Botgros pe contul de Facebook.

A avut plămânii afectați în proporție de 70%

Dirijorul Orchestrei “Lăutarii” a povestit în cadrul unui interviu experiența pe care a avut-o ca pacient. „Plămânii mei au fost afectați în proporție de 70 la sută, poate chiar și mai mult. Nu simțeam nimic, pentru că am fost sedat. Când pacienții sunt mai agitați, mai agresivi, medicii le pun niște injecții și îi calmează”, a declarat artistul, potrivit report.md.

Artistul a dezvăluit și că poate cel mai greu i-a fost să stea non-stop cu masca de oxigen pe față. El a completat că din cauza ei nu a reușit să doarmă preț de șase zile și șapte nopți. „Cel mai greu mi-a fost să stau cu masca de oxigen pe față non-stop, inclusiv să dorm cu ea. Dar nici măcar nu poți să dormi, pentru că ești plin cu catetere, sonde, tuburi, cabluri! Esti ‘îmbrăcat’ în toate acestea și arăți ca un cosmonaut.

Ți-e somn, dar nu poți dormi. Te temi să nu cadă vreo sondă, să nu iasă vreun cateter și să înceapă să curgă sânge. Stai mereu cu frica să nu se întâmple ceva. Somnul nu-i somn. Odihna nu-i odihnă. Șase zile și șapte nopți nu le-am dormit absolut deloc. Mai ațipeam uneori ziua, dar nici măcar nu știam când îi ziua și când e noapte. Mai întrebam pe câte un medic cât este ora… Mă simțeam ca într-o altă lume”, a mai spus vedeta.

Urmăriți Playtech.ro și pe