Ultimele vești despre Nicolae Botgros, internat cu covid-19. Ministrul Sănătății a făcut anunțul personal

Ministrul Sănătății, vești despre Nicolae Botgros, după ce a fost internat cu COVID-19

Dirijorul Nicolae Botgros a fost internat în seara de 26 octombrie 2020, la Institutul de Medicină de Urgență din Chișinău, după ce a suferit o formă gravă de COVID-19. Starea sa de sănătate se îmbunătățește, anunță premierul Republicii Moldova și ministrul Sănătății.

Vești noi despre starea de sănătate a maestrului Nicolae Botgros, internat cu COVID-19: ministrul Sănătății a anunțat că se simte mult mai bine

Nicolae Botgros (67 de ani), liderul Orchestrei Naționale de Muzică Populară ”Lăutarii”, din Republica Moldova, a fost depistat cu noul virus și internat la Spitalul de Urgență Chișinău. Starea sa este stabilă, chiar dacă există câteva complicații, conform fiului acestuia, Corneliu Botgros, care a și anunțat infectarea părintelui său. El a menționat că mai mulți membri ai Orchestrei Naționale au fost depistați pozitiv.

„Mai mulţi din orchestră sunt testaţi pozitiv. Tata tot e la spital, starea de sănătate e stabilă, dar are nişte complicaţii. Multe nu ştiu pentru că ei sunt izolaţi acolo, fără telefoane şi vorbim uneori cu şeful secţiei”, a declarat Corneliu Botgros.

Starea de sănătate a lui Nicolae Botgros pare că se îmbunătățește. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat noi detalii cu privire la acest aspect, în cadrul ședinței Guvernului din 5 noiembrie.

„Se atestă o dinamică pozitivă, o dinamică determinată spre însănătoşirea maestrului. Imagistic se atestă reabsorbţia inflamaţiei pulmonare, saturaţia este bună. Statutul psihologic al maestrului este unul pozitiv. Tactica de tratament a maestrului și nu doar, a fost coordonată și cu Spitalul Universitar din Paris care a confirmat tratamentul corespunzător”, a spus Viorica Dumbrăveanu, potrivit deschide.md.

„Ne rugăm Domnului să fie tot bine”, spune premierul 

Anterior, prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, afirma, la finalul unei ședințe de lucru pe care a avut-o cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, că a fost informat de ministrul Sănătății despre faptul că situația lui Botgros este ”mai bună”.

„Înainte de a intra în această sală, am primit informația de la doamna ministru al Sănătății despre starea de sănătate a maestrului Nicolae Botgros. Avem vești îmbucurătoare. Este situația mai bună, starea se îmbunătățește și ne rugăm Domnului să fie tot bine, iar maestrul să revină cât mai rapid posibil să ne bucure cu talentul și măestria sa divină”, a spus Chicu.

Nicolae Botgros este originar din satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Prima orchestră dirijată a fost ”Ciocîrlia”, de la Edineț, apoi a activat în Ansamblul ”Joc”, iar în anul 1973 s-a mutat la Chișinău și a devenit violonist în orchestra ”Mugurel” a Filarmonicii. De mai bine de 40 de ani se află la cârma Orchestrei ”Lăutarii”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI