Drama lui Nicolae Botgros. Ce au descoperit medicii despre plămânii lui, după vindecarea de virus

Drama lui Nicolae Botgros. Ce au descoperit medicii despre plămânii lui, după vindecarea de virus
Nicolae Botgros, mărturii din perioada în care a fost internat, după ce a fost testat pozitiv

Nicolae Botgros a vorbit despre parcursul său în această perioadă incertă și despre experiența cu coronavirus. Ce au descoperit medicii la plămânii artistului, după vindecare?

Descoperirea medicilor la plămânii lui Nicolae Botgros. Ce s-a întâmplat după vindecarea de virus

Nicolae Botgros a trecut prin infern și a revenit. Maestrul a vorbit deschis despre experiența ca pacient COVID-19. Acesta s-sa vindecat, dar mărturisește că toată perioadă grea l-a marcat pe viață, La doar câteva zile distanță de la revenirea sa dirijorul Orchestrei “Lăutarii” a povestit în cadrul unui interviu experiența pe care a avut-o ca pacient. Amintim că acesta a ajuns în stare gravă la spital, iar plămânii i-au fost teribil de afectați de infecția cu noul virus. “Plămânii mei au fost afectați în proporție de 70 la sută, poate chiar și mai mult. Nu simțeam nimic, pentru că am fost sedat. Când pacienții sunt mai agitați, mai agresivi, medicii le pun niște injecții și îi calmează”, a declarat artistul, potrivit report.md.

Artistul a dezvăluit că i-a fost foarte greu să stea non-stop cu masca de oxigen pe față, spunând că nu a reușit deloc să doarmă preț de șase zile și șapte nopți. La finalul interviului dirijorul le-a transmis tuturor să țină cont de sfaturile medicilor și să nu ia în derâdere virusul, pentru că acesta există și poate să ucidă rapid pe cei care au deja un istoric medical precar. „La ultima nuntă la care am cântat, în România, erau peste 800 de oameni. Vreo 200 din ei au vrut să facă poze cu mine. Erau oameni diferiți – și din acei care cred, și din acei care nu cred. Făceau poze, spuneau că nu mai este niciun pericol, mai trăgeau câte o pălinca pentru profilaxie…”, a povestit acesta o întâmplare.

“Cel mai greu mi-a fost să stau cu masca de oxigen”

“Cel mai greu mi-a fost să stau cu masca de oxigen pe față non-stop, inclusiv să dorm cu ea. Dar nici măcar nu poți să dormi, pentru că ești plin cu catetere, sonde, tuburi, cabluri! Esti ‘îmbrăcat’ în toate acestea și arăți ca un cosmonaut. Ți-e somn, dar nu poți dormi. Te temi să nu cadă vreo sondă, să nu iasă vreun cateter și să înceapă să curgă sânge. Stai mereu cu frica să nu se întâmple ceva. Somnul nu-i somn. Odihna nu-i odihnă. Șase zile și șapte nopți nu le-am dormit absolut deloc. Mai ațipeam uneori ziua, dar nici măcar nu știam când îi ziua și când e noapte. Mai întrebam pe câte un medic cât este ora… Mă simțeam ca într-o altă lume”
Nicolae Botgros

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI