Nicolae Botgros, prima reacție după ce a scăpat de spital. Mesajul furibund al artistului

Nicolae Botgros, prima reacție după ce a scăpat de spital. Mesajul furibund al artistului
Prima reacție a lui Nicolae Botgros după ce a scăpat din spital

Nicolae Botgros a cunoscut drumul spre casă, după o lună în care a stat în spital, fiind confirmat cu noul coronavirus. Prima reacție a celebrului dirijor: „Am urlat ca un câine săptămânile astea”.

Nicolae Botgros a ieșit din spital. Prima reacție a dirijorului

Dirijorul Nicolae Botgros (67 de ani), liderul Orchestrei Naționale de Muzică Populară ”Lăutarii”, din Republica Moldova, a fost depistat cu noul virus și internat în seara de 26 octombrie 2020 la Spitalul de Urgență Chișinău. Starea sa a fost stabilă în cea mai mare parte a timpului, însă au existat și câteva complicații, conform spuselor fiului acestuia, Corneliu Botgros, care a și anunțat infectarea părintelui său. El a precizat atunci că mai mulți membri ai Orchestrei Naționale au fost depistați pozitiv.

„Mai mulţi din orchestră sunt testaţi pozitiv. Tata tot e la spital, starea de sănătate e stabilă, dar are nişte complicaţii. Multe nu ştiu pentru că ei sunt izolaţi acolo, fără telefoane şi vorbim uneori cu şeful secţiei”, a declarat Corneliu Botgros.

Și ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, s-a îngrijorat de starea artistului. Aceasta a comunicat frecvent detalii cu privire la acest aspect în cadrul unor ședințe de Guvern.

„Se atestă o dinamică pozitivă, o dinamică determinată spre însănătoşirea maestrului. Imagistic se atestă reabsorbţia inflamaţiei pulmonare, saturaţia este bună. Statutul psihologic al maestrului este unul pozitiv. Tactica de tratament a maestrului și nu doar, a fost coordonată și cu Spitalul Universitar din Paris care a confirmat tratamentul corespunzător”, a spus Viorica Dumbrăveanu, potrivit deschide.md.

De asemenea, și premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a ținut să spună câteva lucruri despre situația prin care trece Botgros.

„Înainte de a intra în această sală, am primit informația de la doamna ministru al Sănătății despre starea de sănătate a maestrului Nicolae Botgros. Avem vești îmbucurătoare. Este situația mai bună, starea se îmbunătățește și ne rugăm Domnului să fie tot bine, iar maestrul să revină cât mai rapid posibil să ne bucure cu talentul și măestria sa divină”, a spus Chicu.

„Am înțeles că Dumnezeu mă iubește”

Deși toți afirmau că se simte bine, în aceeași măsură toți sperau ca acest verdict să nu fie pasager, căci era cunoscut că dirijorul suferă de câteva boli care, alături de infecția cu COVID-19, pot duce la o tragedie.

„Am urlat ca un câine săptămânile astea! Știi cum e să urli ca un câine? În singurătate și izolare totală? Nu mi-am văzut familia, copiii, de o lună… mi-era tare dor de oameni. De oameni îmbrăcați altfel decât medicii. Dar am înțeles că Dumnezeu mă iubește! Aveți grijă de voi!”, a declarat artistul după ce a ieșit de la Terapie Intensivă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI