Ce pedeapsă riscă Cristian Popescu Piedone în cazul Colectiv. Ar putea petrece ani grei în închisoare

Ce pedeapsă riscă Cristian Popescu Piedone în cazul Colectiv. Ar putea petrece ani grei în închisoare

În această luni, procurorii anticorupție au solicitat pedeapsa maximă prevăzută de lege, în ceea ce-l privește pe Cristian Popescu Piedone. Astăzi au avut loc mai mai multe dezbateri, la Tribunalul București, în legătură cu cazul Colectiv. De curând s-au împlinit 4 ani de la tragedia care a zguduit România, când în urma incendiului din clubul din Capitală au decedat 65 de persoane.

Ce pedeapsă riscă Cristian Popescu Piedone în cazul Colectiv

Cristian Popescu Piedone era primar al sectorului 4, din Capitală, în momentul în care s-a petrecut tragedia de la Colectiv, din noaptea de 30 octombrie 2015. Acesta a fost acuzat de abuz în serviciu, iar în acest sens, pe data de 5 mai 2016 a fost trimis în judecată de către DNA. Alături de numele fostului edil, în acest dosar mai apare și Aurelia Iofciu, fosta șefă de la Serviciul autorizări comerciale, Luminiţa Ganea, fostul consilier superior, dar și Sandra Moţoc, fost referent superior în cadrul respectivului serviciu.

Ce pedeapsă riscă Cristian Popescu Piedone în cazul Colectiv. Ar putea petrece ani grei în închisoare

Fostul primar riscă, alături de angajatele Primăriei Sectorului 4, o pedeapsă foarte mare, de la 3 la 15 ani, pe care ar putea să-i petreacă în spatele gratiilor. Acuzațiile pe numele acestora sunt de abuz în serviciu, respectiv de complicitate la abuz în serviciu, anunță Libertatea. Reprezentanții DNA au mai cerut, în procesul de luni, pe 25 noiembrie 2019, și ca acești patru inculpați să fie obligați să plătească suma de 100 de milioane de lei, drept prejudiciu de imagine către Primăria Sectorului 4.

De asemenea, după ce a fost expus acuzațiilor, timp de două ore, unul dintre procurorii DNA a cerut condamnarea lui Cristian Popescu Piedone la „o pedeapsă orientată spre maximul prevazută de lege penală”.

În ceea ce le privește pe victimele din cazul Colectiv, dar și daunele cerute de familiile acestora, DNA a solicitat ca aceste cereri să fie respinse, pentru cei care au fost răniți în incendiu și au supraviețuit. În cadrul dezbaterilor din după-amiaza de luni, avocatul uneia dintre victime a solicitat daune, cu o valoare de 40 de milioane de euro, în instanța de judecată.