Nicio jucătoare de tenis nu a mai realizat așa ceva. Simona Halep, performanță unică

Simona Halep, a 300-a săptămână consecutivă în top 10 WTA

Simona Halep mai bifează un record în tenisul mondial feminin. Campioana de la Wimbledon intră, începând de luni, în cea de-a 300-a săptămână consecutivă petrecută în top 10 WTA. Nicio jucătoare de tenis nu a mai realizat aeastă performanță până acum.

Simona Halep, a 300-a săptămână consecutivă în top 10 WTA

Numărul 6 mondial este jucătoarea de tenis cu cele mai multe săptămâni la rând petrecute în top 10 WTA. Sportiva intră, începând de luni, în cea de-a 300-a săptămână consecutivă în care se numără printre cele mai bune jucătoare de tenis din lume. Dintre acestea, 191 au fost petrecute pe podiumul WTA, iar 272 dintre acestea în top 5. Este o performanță care cu greu va mai putea fi atinsă de vreo jucătoare, în condițiile în care sportiva care ocupă locul 2 în acest top este Venus Williams (293 de săptămâni).

Simona Halep a intrat în top 10 WTA în ianuarie 2014 și de atunci a rămas printre cele mai bune tenismene din lume. Constănțeanca a câștigat din tenis peste 33 de milioane de doari, dintre care peste 5 milioane doar în anul 2019.

„Este destul de impresionant, mă bucur că am putut face toate aceste lucruri de până acum, sunt rezultate mari și desigur că toată munca îmi este răsplătită. Sunt fericită să fiu în această poziţie şi, aşa cum vedeţi, chiar mă bucur să joc tenis”, a declarat Simona Halep.

Campioana de la Wimbledon se află acum în perioada de recuperare după accidentarea suferită la spate. Sportiva s-a calificat deja la Turneul Campioanelor, însă nu este refăcută complet și ar putea rata competiția în cazul în care nu își revine la capacitatea care să îi permită să joace la cel mai înalt nivel.

Simona Halep a câștigat până în prezent 19 trofee WTA la simplu, dintre care 2 de Grand Slam: Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019. De asemenea, Simona mai are în palmares un trofeu la proba de dublu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI