03 oct. 2020 | 12:51

Nemții au găsit cum să combată virusul cu cea mai ieftină metodă. O poți face și tu acasă

Știri generale
Nemții au găsit cum să combată virusul cu cea mai ieftină metodă. O poți face și tu acasă
Nemții au găsit cum să combată virusul cu cea mai ieftină metodă. O poți face și tu acasă

Germania a găsit o nouă strategie de combatere a răspândirii virusului. Angela Merkel: „Probabil este una dintre cele mai ieftine și mai eficiente metode”.

Metoda ieftină a nemților de a lupta cu virusul

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat că Germania a introdus ventilarea spațiilor interioare în formula guvernamentală de combatere a pandemiei de coronavirus. Oficialul a explicat că noua măsură este probabil una dintre cele mai „ieftine și eficiente” metode de stopare a răspândirii virusului, potrivit The Guardian. Strategia națională de blocare a virusului în Germania este cuprinsă acum în acronimul AHACL, care înseamnă distanțare, igienă, măști, aplicația de avertizare privind infecțiile cu COVID-19 și aerisirea spațiilor interioare.

„Ventilarea regulată de impact în toate încăperile private şi publice poate reduce considerabil riscul infectării”, se arată în noile recomandări guvernamentale.

Stosslüften (ventilarea de impact) înseamnă deschiderea largă a ferestrelor de două ori pe zi, dimineața și seara, timp de cel puțin cinci minute. O variantă mai eficientă este Querlüften (ventilarea încrucișată), care implică deschiderea tuturor geamurilor dintr-un spațiu, ce permite aerisirea completă.

„Există dovezi clare ale unei corelaţii dintre calitatea aerului dintr-un birou şi numărul zilelor de concediu medical al angajaţilor”, a explicat Martin Kriegel, inginer şi expert în ventilare la Universitatea tehnică din Berlin, pentru Die Zeit.

Era practicată de mult în școlile din Germania

Școlile din Germania folosesc de mult această metodă a aerisirii frecvente. Însă, în contextul pandemiei, s-a pus problema unor instrucțiuni mai precise. O ședință a miniștrilor din statele germane a fost dedicată modalităților în care se pot aerisi sălile de clase. Cinci experți din domenii precum igiena aerului, mecanica fluidelor și aerodinamică au marcat necesitatea aerisirii unui spațiu la fiecare 15 sau 20 de minute timp de cel puțin cinci minute primăvara și toamna, și trei iarna.

  • Nemții obișnuiesc să-și aerisească locuințele de două ori pe zi, chiar și iarna.
  • Aerisirea este o clauză a contractelor de închiriere, ca prevenție împotriva apariției mucegaiului și imprimarea unor mirosuri urâte din apartament.

Pe de altă parte, mulți nemți se plâng că îngheață de frig la serviciu și în mijloacele de transport. „„Un scenariu tipic este cineva deschizând fereastră într-un birou sau în tren ca cineva să sară imediat şi să se plângă din cauza curentului – o altă obsesie a nemţilor. Este motivul pentru care majoritatea oamenilor poartă aici eşarfe”, descrie o profesoară de școală primară.

Parteneri
Ce trebuie să porți în buzunar de Sfinții Mihail și Gavriil pentru a avea succes pe toate planurile
Redactia.ro
Fructul care e o adevărată bombă calorică. Ne îngrașă și e echivalentul a 600 grame de carne de vită
Click.ro
Echipa lui Trump vrea să amâne aderarea Ucrainei la NATO pentru cel puțin 20 de ani. Ce primește Kievul în schimb
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'În fața camerelor, zâmbet. În spate...' Bursucu, dezvăluiri despre latura nevăzută a Andreei Marin. Au lucrat 3 ani împreună! Ce se întâmpla când camerele de filmat se opreau
Unica.ro
Cea mai controversată producție Netflix din 2024, disponibilă acum
EVZ.ro
Destinația care atrage milioane de vizitatori anual a impus o taxă pentru drumeții. Cât vor trebui să scoată turiștii din buzunar pentru un traseele superbe
Spynews
România a pierdut cea mai iubită actriță. A fost una dintre cele mai remarcabile doamne ale teatrului
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Și ROMÂNIA este VIZATĂ
Mediaflux
De ce este interzis să lucrezi de sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil. Ce li se întâmplă celor care nu respectă această regulă, conform superstiției
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro