Nelu Tătaru, anunțul de care se temeau toți românii. Se întâmplă de la 15 iulie

Nelu Tătaru, anunțul de care se temeau toți românii. Se întâmplă de la 15 iulie

Ministrul Sănătății, a făcut cel mai așteptat anunț. Acesta a pregătit o evaluare și o propunere pentru prim-ministru și pentru președinte.

Nelu Tătaru, anunțul de care se temeau toți românii. Se întâmplă de la 15 iulie

Întrebat dacă vor fi impuse noi restricții, Nelu Tătaru a declarat marți că de la 15 iulie nu vor fi măsuri de relaxare dar nici nu vor fi impuse restricții. Ministrul Sănătății a fost invitat la Parlament în vederea participării la dezbaterile din Comisia juridică a Senatului privind carantina și izolarea.

„Este prima oară când sunt invitat, vin de câte ori este nevoie, am răspuns prompt. Sănătatea publică e mai importantă dincolo de orgolii politice. Vin să lămurim niște aspecte și eu sper ca la sfârșitul acestor discuții să avem o lege”, a afirmat Tătaru.

Acesta a mai adăugat că în lupta cu noul coronavirus, ” sunt niște pârghii care lipsesc”. Aceste pârghii fiind în felul următor: internarea, izolarea și detașarea personalului medical.

„Nu este un moment politic, este un moment medical. Este un moment în care trebuie să gestionăm viața românilor, sănătatea românilor, viața pacienților și a personalului medical. În ultima perioadă sunt focare multiple în spitale tocmai pe o relaxare în tot ceea ce înseamnă populație, prezența unor pacienți care nu au fost evaluați anterior” a declarat Nelu Tătaru.

 

Nelu Tătaru
Nelu Tătaru, anunțul de care se temeau toți românii. Se întâmplă de la 15 iulie.

Cum vede externarea unui pacient

În privința internării acasă a persoanelor asimptomatice infectate cu coronavirus, acesta a spus că el vede o externare a unui pacient asimptomatic după o evaluare de 3 zile. În cadrul acesteia să existe și investigații suplimentare radiologice, biologice, precum și un examen care să ne arate că simptomatologia nu a apărut în acest interval sau simptomatologia care era ușoară a dispărut.

Marți, Comisia juridică a Senatului a reluat dezbaterile asupra proiectului privind carantina și izolarea. După aproximativ o ora, senatorii juriști au întrerupt ședința pentru a lua la cunoștință noile amendamente propuse la proiectul de lege.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI