Nelu Tătaru, avertisment înfricoșător despre soarta românilor începând cu 15 iulie: „Este aproape iminentă”

Nelu Tătaru, avertisment înfricoșător despre soarta românilor începând cu 15 iulie: "Este aproape iminentă"

Ministrul Sănătății a dezvăluit ieri seară despre ce va urma în România începând cu 15 iulie. Acesta a vorbit despre situația noilor îmbolnăviri de COVID-19 în următoarele 14 zile, estimând că se vor înregistra între 500-700 cazuri noi pe zi.

Nelu Tătaru, despre instituirea stării de urgență

În cursul serii de luni, Nelu Tătaru a vorbit despre faptul că în această etapă a cazurilor noi de COVID-19 în care ne aflăm, nu este necesară instituirea stării de urgență, sistemul medical nefiind încă în colaps. Pe de altă parte, ministrul Sănătății a vorbit despre iminența prelungirii stării de alertă.

Autoritățile se așteaptă ca în următoarele zile, numărul cazurilor de îmbolnăviri să fie similar cu cel de până acum, însă acest lucru depinde de numărul de teste efectuate, dar și de cum se vor proteja cetățenii.

Cu privire la noi măsuri de relaxare, acest lucru este exclus din calcul în această perioadă, Nelu Tătaru afirmând că a fost nevoie de anularea măsurilor de relaxare care urmau a fi introduse la 1 iulie.

În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție fluctuantă, cu creșterea numărului de cazuri, poate un 500, 600, 700, cu alternanță, în funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare, dar prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă.

Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiți de la 1 iulie să mai facem altele, dar evoluția nu ne-a permis, amănând măsurile de relaxare. Acestea depind de evoluție, evoluția depinde de sistemul medical, dar și de populație și de agenții economici care trebuie să respecte niște reguli. Sunt niște reguli foarte simple pe care le repetăm de la începutul acestei pandemii”, a afirmat Nelu Tătaru.

Avertismentul lui Nelu Tătaru despre carantinarea anumitor zone din țară

Ministrul Sănătății avertizează cu privire la carantinarea anumitor zone cu risc din țară, dar totdată are prioritate izolarea focarelor de infecție și cea a cazurilor noi.

La nivel local e posibilă carantinarea unor anumite localități, unor anumite regiuni, dar în general e mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie în izolare își consumă boala cele două săptămâni, nemergând în mediul său, nu face acea transmitere și se închid focarele.

Este o regulă foarte simplă. În momentul în care nu acceptăm, mergem și facem acele distracții la mare, fără a păstra vreo regulă de distanțare, fără portul vreunei măști, e normal că toți cei care se întorc de acolo în teritoriu să constituie...”, a explicat Tătaru, la postul B1 TV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI