Nelu Tătaru, anunțul momentului. Adevărul din spatele numărului de cazuri înregistrat astăzi: „Dacă mai menţineam restricţiile măcar două săptămâni …”

Nelu Tătaru, anunțul momentului. Adevărul din spatele numărului de cazuri înregistrat astăzi: „Dacă mai menţineam restricţiile măcar două săptămâni …”
Nelu Tătaru, anunțul momentului. Adevărul din spatele numărului de cazuri înregistrat astăzi: "Dacă mai menţineam restricţiile măcar două săptămâni ..."

Ministrul Sănătății a anunțat în cursul acestei dimineți despre situația numărului de cazuri înregistrat astăzi. Acesta a anunțat că vor fi mai puține cazuri, însă acest lucru este datorat testărilor mai puține făcute în weekend.

”Nu suntem într-un colaps medical”

Nelu Tătaru s-a aflat astăzi la Galați, în cadrul unei vizite la Spitalul Județean, acolo unde a transmis câteva informații de ultimă oră despre situația numărului de cazuri de COVID-19, dar și despre starea actuală a sistemului medical. Acesta a transmis că “sistemul medical nu este în colaps”, existând disponibile mai multe paturi la Terapie Intensivă.

Ministrul Sănătății a anunțat că revenirea la starea de urgență nu este încă în discuție, dar totul depinde de numărul de cazuri înregistrare la ATI.

Azi vom avea un număr mai mic de cazuri, pentru că au fost mai puține recoltări. Nu suntem într-un colaps medical, avem 243 de cazuri la Terapie Intensivă, adresabilitatea la serviciile de urgenţă este încă acceptabilă, avem asimptomaticii sau cu simptome uşoare care au solicitat externarea, avem locuri în spitale”, a declarat, luni, Nelu Tătaru, la Galaţi.

Nelu Tătaru a vorbit cu regret despre anularea restricțiilor, acesta considerând că o prelungire putea evita situația actuală. Potrivit șefului de la Sănătate, o vină pentru această explozie a cazurilor ar putea să o aibă politicul care a intervenit în luarea deciziilor, profitând de un avantaj creat.

Dacă mai menţineam restricţiile măcar două săptămâni restricţiile, poate că acum eram la baza pantei descendente. Ne-am grăbit, cred, să recomandăm politic anumite idei.

Anumite idei care s-au perpetuat, precum bagatelizarea ce-a fost, efortul de peste trei luni de zile, precum şi neîncrederea în existenţa unui virus. Poate că suntem subiectivi, dar cei din exteriorul ţării noastre nu sunt subiectrivi, sunt obiectivi şi vor lua decizii în privinţa noastră”, a adăugat ministrul Sănătăţii, potrivit adevarul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI