Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră despre carantinarea România. Ce au decis autoritățile

Nelu Tătaru în vizită la Spitalul Judetean Brasov, Sursă foto: Inquam Photos/Alex Nicodim

Ministrul Tătaru a vorbit în cursul zilei de duminică despre situația paturilor din secțiile ATI și despre modernizarea forțată a spitalelor în vreme de pandemie. Din punct de vedere al blocajelor de la Terapie Intensivă, Nelu Tătaru a dat asigurări că nu există acest lucru, iar cazurile de COVID-19 sunt redirecționate în zonele cu paturi libere.

Ce se întâmplă în zonele cu creșteri ridicate ale cazurilor de COVID-19

Nelu Tătaru a fost prezent ieri la Iași, acolo unde a oferit informații noi cu privire la situația secțiilor de Terapie Intensivă din țară. Acesta a afirmat că nu există blocaje în spitale la aceste secții, iar acolo unde cazurile depășesc limita paturilor, pacienții sunt transferați către zonele mai puțin aglomerate.

„Sunt anumite zone în care avem o creștere a cazurilor în terapie intensivă. În general Bucureștiul se confruntă în acest moment cu creșterea numărului de cazuri în terapie intensivă. Acolo unde cazurile depășesc, merg către județele limitrofe unde sunt locuri libere pe terapie intensivă”, a declarat ministrul Sănătății.

Acesta a mai dezvăluit totodată că de această gestionare a pacienților transferați către spitalele cu locuri libere se ocupă Comitetul Național pentru Coordonarea Intervenției.

Mai multe șanse de testare în România, începând de săptămâna viitoare

Ministrul Sănătății a anunțat că săptămâna viitoare vor mai sosi în țară 43.000 de teste COVID-19, la care se vor mai adăuga alte un milion. Cu privire la modernizarea sistemului medical românesc și la extensia paturilor pentru Terapie Intensivă, Nelu Tătaru subliniază faptul că a fost o modernizare forțată, în acest context al unei pandemii agresive, astfel că de la 740 de paturi suport COVID s-a ajuns la 1250.

Paturi noi în secția de Terapie Intensivă

„Dacă vă spun că noi am plecat cu 740 de paturi suport Covid complet dotate. Suntem la 1250 în acest moment, iar după extindere mergem spre 1500. Avem cu 75% mai mult decât am avut. A fost un an de modernizare forțată, de organizare impusă de situație, în același timp un an în care cred că trebuie să mergem spre normalizare”.

Tot în cursul zilei de ieri, Nelu Tătaru a fost întrebat dacă în România va fi introdus un lockdown, dat fiind faptul că numărul cazurilor de COVID-19 crește extrem de rapid. Ministrul Sănătății a explicat că, în aceste momente, autoritățile nu au un plan o asemenea măsură, luându-se în calcul introducerea unor restricții mai dure, acolo unde situația o impune.

„Luăm în calcul respectarea unor reguli și aplicarea de restricții acolo unde se impune, cât mai devreme posibil”.

Cu privire la organizarea sistemului de învățământ în această perioadă, Nelu Tătaru consideră că cea mai eficientă metodă este mersul la școală.

„Eu recomand în continuare o școală față în față, în condițiile în care se poate face acest tip de școală”, a răspuns ministrul, potrivit gandul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI