Nelu Tătaru, adevărul cu lacrimi în ochi după 1 an de pandemie: ”Mai avem de acceptat nişte restricţii”

Nelu Tătaru, adevărul cu lacrimi în ochi după 1 an de pandemie: ”Mai avem de acceptat nişte restricţii”
Nelu Tătaru spune că ştia că sistemul medical nu va rezista

Nelu Tătaru unul din personajele principale în lupta cu pandemia, recunoaște presiunea de pe umerii săi din acea perioadă. Într-un interviu recent, acordat celor de la Antena 3, Nelu Tătaru a vorbit pentru prima dată despre acest lucru. Pentru prima dată, fostul ministrul, a discutat despre carențele unui sistem medical și-așa bolnav, care nu a mai făcut față.

Nelu Tătaru spune că ştia că sistemul medical nu va rezista

România, pe data de 25 februarie 2020 avea primul caz confirmat de COVID-19. De atunci criza a curpins toată țara, iar numărul de cazuri a crescut vertiginos. Nelu Tătaru a fost, încă de la bun început, din postura de Secretar în Ministerul Sănătății, ulterior ca Ministru, în prima linie de luptă împotriva pandemiei. Într-un interviu recent, fostul Ministrul al Sănătății, acordat celor de la Antena 3, a vorbit pentru prima dată despre carențele din sistemul medical românesc.

„Starea de urgenţă, dacă mă întrebaţi acum s-a luat decizia cea mai corectă. În consecinţă, n-am avut acelaşi număr de victime ca în Italia sau Spania. Șiam ce sistem medical avem, ştiam că nu vom rezista nici măcar pe un sfert cât au rezistat Spania şi Italia. A venit perioada stării de alertă cu anumite relaxări.

Am contat foarte mult pe parteneriatul asociaţiilor, societăţilor economice, populaţiei generale în a trece uşoir acest val. Cred că sistemul medical a fost acolo şi vreau să cred că această credinţă a mea a fost şi a tuturor românilor.

Am fost acolo am făcut eforturile. Am atins la maxim acest sistem medical. Dacă regret, regret în acest moment că ziua nu a avut mai multe ore să pot fi lângă toţi ai mei. „, a declarat Nelu Tătaru.

”Efortul a fost colosal”

Marea majoritate a corpului medical românesc a fost în permanență în prima linie de luptă pe tot parcursul anului trecut. Fostul ministru, Nelu Tăraru recunoaște acest lucru, dar și faptul că peste tot pe unde a fost era primit cu brațele deschise. Momentul acestor desatăinuiri l-au surprins pe fostul ministru cu lacrimi în ochi.

„Sunt cu lacrimi în ochi. Sunt fiindcă a fost un an greu şi cei care rebuiau să fie acolo au fost acolo. Imaginea lor şi bucuria lor când eram între ei. La Cluj, şi o să repet de fiecare dată, la Timişoara la Boli Infecţioase mă aşteptau cu atâta bucurie deşi erau obosiţi de peste noapte, din gărzile la rând, mă aşteptau efectiv la orele două sau trei după amiaza în amfiteatru, să discutăm.

Cred că faptul că eram unul dintre ei că ştiam sistemul că ştiam linia întâi a făcut ca atunci când poate clacam. Fiecare dintre noi avem momente. Să ne mai ridicăm o dată şi ne-am ridicat. Astăzi, dacă ne uităm în urmă şi privim cred că efortul a fost colosal, nu l-am realizat pe moment. Ne uităm în urmă şi acum vedem că avem un vaccin pe care-l speram încă de acum şapte opt luni.

A trecut un an, mai avem jumătate sau încă un an. A doua jumătate a anului 2021 ne va spune dacă putem răsufla uşuraţi sau mai avem de acceptat nişte restricţii”, a mai spus Nelu Tătaru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI