03 mart. 2024 | 13:37

Negresă cu gem, prăjitura foarte ieftină şi rapidă care te scoate din impas. Musafirii te vor lăuda pentru acest desert

Diverse
Negresă cu gem, prăjitura foarte ieftină şi rapidă care te scoate din impas. Musafirii te vor lăuda pentru acest desert
Negresă cu gem, prăjitura foarte ieftină şi rapidă care te scoate din impas. Musafirii te vor lăuda pentru acest desert

Dacă vrei să faci o prăjitură rapidă și foarte ieftină, care să te salveze în fața oaspeților. Este o rețetă pentru care ai nevoie de doar câteva ingrediente, cu care nu vei da greș. Musafirii te vor lăuda pentru acest desert, îți va ieși genial.

Cea mai bună rețetă de negresă

Atunci când vorbim despre o negresă, ne imaginăm imediat o prăjitură tentantă, cu o textură pufoasă, o umiditate delicată și un gust dulce însoțit de o aromă îmbietoare. Această rețetă, pe lângă faptul că este delicioasă, este și surprinzătoare, datorită adăugării de gem în compoziție.

De curând, am decis să pregătesc această minunăție culinară. Rețeta în sine nu este neobișnuită, însă adăugarea a două linguri de gem în compoziție o face cu adevărat interesantă. Am optat pentru gem de caise pentru un gust ușor acrișor, lăsând magiunul pentru alte preparate, ca de exemplu cornulețele.

Rezultatul a fost exact ceea ce îmi doream: o prăjitură excelentă, echilibrată în dulceață și completată de o glazură fină de ciocolată. Această negresă cu gem este un desert salvator pentru momentele când simțiți nevoia unei doze de dulce.

Vezi și: Cât costă o prăjitură la cofetăria Capșa. Desertul care făcea furori în perioada comunismului

Ingrediente simple, ușor de găsit și proces simplu de preparare fac din această prăjitură o opțiune perfectă pentru orice ocazie. Nu trebuie decât să amestecați ingredientele, să turnați compoziția în tavă și să o coaceți în cuptor.

Dacă doriți să adăugați un plus de savoare sau textură, puteți încorpora în compoziție nuci măcinate, stafide sau chiar bucăți de ciocolată. Aceste mici ajustări aduc mereu un plus de savoare și surprind cu fiecare mușcătură.

Pentru cei interesați de rețeta detaliată, iată lista de ingrediente și modul de preparare:

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 170g zahăr
  • 300g făină albă 000
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cu vârf de cacao
  • 100ml ulei
  • 200ml apă
  • 2 linguri de gem mai acrișor (caise, prune, vișine)
  • 1 linguriță esență de rom

Pentru decor (opțional):

  • 100g ciocolată
  • 2 linguri ulei
  • nucă măcinată
  • nucă de cocos

Cum faci cea mai delicioasă negresă

  1. Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius.
  2. Într-un bol, mixați ouăle cu un praf de sare și zahăr până obțineți o compoziție omogenă, aerată și crescând în volum.
  3. Adăugați apa, uleiul, făina amestecată cu praful de copt și cacao, apoi amestecați până obțineți un aluat omogen.
  4. La final, adăugați gemul și amestecați bine.
  5. Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți timp de aproximativ 35 de minute sau până când trece testul scobitorii.
  6. Lăsați prăjitura să se răcească în tavă.
  7. Dacă doriți, topiți ciocolata cu uleiul și turnați-o peste prăjitură.
  8. Puteți decora cu nucă măcinată sau cocos, în funcție de preferințe.

Te-ar putea interesa și: Cum se prepară celebra prăjitură Valurile Dunării. Rețeta gospodinelor din Dobrogea

Această rețetă simplă și delicioasă de negresă cu gem va încânta cu siguranță toate gusturile și va aduce un plus de savoare oricărei mese sau evenimente speciale. Este potrivită pentru orice ocazie, nu vei da greș cu un asemenea preparat.

Trucuri pentru o negresă perfectă

Folosește ingrediente proaspete și de înaltă calitate pentru a obține cel mai bun rezultat. Alege cacao de bună calitate, unt de calitate superioară, ouă proaspete și celelalte ingrediente necesare.

Este crucial să măsori cu atenție toate ingredientele conform rețetei. Folosește un cântar sau cupă pentru a măsura cantitățile exacte și respectă proporțiile din rețetă.

Asigură-te că toate ingredientele sunt la temperatura camerei înainte de a începe să prepari aluatul. Acest lucru ajută la omogenizarea ingredientelor și la obținerea unei texturi uniforme a aluatului.

Citește și: Ce trebuie să faci întotdeauna cu ouăle înainte de a le pune în aluat? Aşa vei avea prăjituri pufoase, e chiar o ştiinţă

Mixează ouăle și zahărul până când obții o compoziție aerată și deschisă la culoare. Mixarea prelungită și bine făcută asigură un aluat mai pufoas și o prăjitură mai moale.

Adaugă praful de copt în făină și amestecă bine pentru a te asigura că este distribuit uniform în aluat. Acest pas este esențial pentru a obține o prăjitură pufoasă și bine crescută.

Adaugă lichidele (ulei, apă, esențe) treptat în aluat, amestecând continuu. Aceasta va preveni separarea aluatului și va asigura omogenizarea ingredientelor.

Alege o tavă potrivită pentru coacerea negresei. O tavă cu pereți înalți va permite aluatului să se ridice uniform în timpul coacerii, rezultând o prăjitură mai pufoasă și mai moale în interior.

Pentru a verifica dacă negresa este coaptă, introdu o scobitoare în centrul prăjiturii. Dacă iese curată, fără urme de aluat crud, prăjitura este gata.

Lasă negresa să se răcească complet înainte de a o decora sau de a o tăia. Poți adăuga diverse toppinguri sau glazuri pentru a îmbunătăți aspectul și gustul prăjiturii.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Diana Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Vestea care a îngrijorat milioane de români. Abia astăzi s-a aflat adevărul
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Documentul ce trebuie depus. Este obligatoriu pentru toți acești români
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
HIDROELECTRICA dă BANII ÎNAPOI! Facturile pentru DOUĂ luni au fost GREȘITE
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro