09 dec. 2021 | 13:38

Naționala României are selecționer nou! Ce nume greu a ales să semneze cu FRF

Sport
Naționala României are selecționer nou! Ce nume greu a ales să semneze cu FRF
Naționala României va fi condusă de tehnicianul care i-a urmat lui Mirel Rădoi și pe banca selecționatei U21

Naționala României are selecționer nou! Plecarea lui Mirel Rădoi a lăsat locul gol pe banca tehnică a tricolorilor. Șefii FRF au negociat, în această perioadă, cu mai mulți tehnicieni, dar fără succes. Până la urmă, se pare că urmașul lui Rădoi la prima reprezentativă va fi același cu cel care i-a succedat la naționala de tineret.

Naționala României are selecționer nou!

Naționala României are selecționer nou! Mirel Rădoi a decis să nu continue pe banca tricolorilor după ratarea calificării la Cupa Mondială 2022. Șefii FRF au început să caute un nou antrenor, iar primul nume a fost cel al lui Gică Hagi. Dar „Regele” a declinat oferta din cauza incompatibilității cu statutul de acționar principal la un club din Liga 1.

Următorul pe listă pentru națională a fost Răzvan Lucescu. Tehnicianul lui PAOK este „legat”, însă, printr-un contract și o clauză de reziliere uriașe cu echipa greacă. Așa că Răzvan Burleanu, peședintele FRF și Mihai Stoichiță, directorul tehnic, s-au orientat spre Cluj-Napoca.

Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a fost următorul tehnician abordat. El urma să dea un răspuns după ultimul joc al anului al echipei sale, cel din 19 decembrie.

„Au venit la Cluj cei de la Federație. Am discutat cu ei, dar le voi da un răspuns după meciul cu FC Argeș, care va închide anul pentru CFR. Înainte trebuie să discut și cu patronul echipei”, a spus Dan Petrescu, conform GSP.

Ce nume greu a ales să semneze cu FRF

Dar nici pentru naționala României patronul CFR-ului, Neluțu Varga, nu a fost de acord cu plecarea lui Dan Petrescu fără achitarea clauzei de reziliere de 400.000 de euro. În aceste condiții, federalii au decis să apeleze la soluția unui tehnician mai tânăr, dar care a mai lucrat, de curând, cu FRF. Conform AS.ro, acesta este nimeni altul decât Adrian Mutu, cel care preluase, la începutul lui 2020, naționala U21 chiar de la Mirel Rădoi.

Adi Mutu le-a mai antrenat în carieră pe Voluntari, echipa a doua a celor de la Al-Wahda, din Emirate și pe FCU Craiova 1948, de unde a plecat la începutul lunii octombrie. „Briliantul” a avut, în același timp, o ofertă din partea formației Kisvarda, locul 3 în campionatul Ungariei. El chiar a fost prezent, duminica trecută, la meciul din campionat susșinut de aceasta cu cei de la MOL Fehervar, scor 2-1

Adrian Mutu (42 de ani) a fost prezent la victoria pe care Kisvarda a obținut-o pe teren propriu în fața celor de la MOL Fehervar, scor 2-1. „Briliantul” e tot mai aproape de a accepta un post de antrenor în Ungaria.

„Primul lucru pe care am vrut să îl văd a fost poziția ocupată de echipă în Ungaria. Mi-a plăcut ce am găsit aici. Totul este la locul lui, îmi place baza de pregătire. În ceea ce privește orașul, nu pare dintre cele mai mari, dar pentru cei care iubesc fotbalul nu contează acest detaliu”, a spus Mutu, pentru site-ul oficial al celor de la Kisvarda.

Primele meciuri ale tricolorilor sunt abia în iunie 2022

Adrian Mutu a mai declarat că a fost vorba doar de niște discuții incipiente, fără a fi făcute niciun fel de angajamente. Pentru presa maghiară, golgheterul „all-time” al echipei naționale, alături de Gică Hagi, și-a spus părerea și despre posibilitatea preluîrii naționalei României.

„Nu pot estima în procente șansele pe care le am. Dar pentru mine este deja o onoare că au fost nominalizat pe această listă. Oricum, cât timp nu e nimic cert, nu pot refuza șansa de a negocia cu alte formații”, a declarat Adrian Mutu jurnaliștilor maghiari.

Revenit în țară, se pare că Adrian Mutu s-a înțeles deja cu FRF și urmează să semneze contractul în decursul următoarelor 10 zile. El ar urma să debuteze la echipa națională abia la sfârșitul lunii martie. Primele meciuri oficiale vor avea loc tocmai în iunie, în Liga Națiunilor. Tragerea la sorți pentru grupele Nations League va avea loc pe 16 decembrie.

 

Digisport.ro
Este considerată una dintre cele mai frumoase femei din Europa, dar a luat o decizie radicală. ”Nu e chestiune de gen”
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Val de cutremure în România. Calculele care ne înfioară
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cine salvează UE și România de la dezastru. Expert: „S-au împușcat într-un picior și i-au tras și pe alții după ei”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Trei electrocasnice care îți cresc facturile la energie, toamna. Verificați-le rapid
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Obligatoriu să înregistrați adresa de reședință! Se aplică din octombrie. Trebuie depusă dovada reședinței
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
PLANUL B al generalului CIUCĂ. Cum ne apără de agresiunile RUSIEI
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro