Naționala, aproape de un nou selecționer. Cine e antrenorul vizat de FRF și ce clauză va avea în contract

Naționala, aproape de un nou selecționer. Cine e antrenorul vizat de FRF și ce clauză va avea în contract
Naționala ar putea avea un nou selecționer până la Crăciun

Naționala, aproape de un nou selecționer. Căutările FRF de găsire a unui înlocuitor pentru Mirel Rădoi pe banca tricolorilor sunt în toi. După ce i-a abordat, fără succes, pe Gică Hagi și Răzvan Lucescu, oficialii federației și-au îndreptat privirea spre un alt tehnician experimentat, fost mare internațional. Iar decizia finală ar urma să fie luată până la Crăciun.

Naționala, aproape de un nou selecționer

Naționala, aproape de un nou selecționer. Mirel Rădoi a preferat să plece de pe banca tehnică a tricolorilor. Așa că șefii FRF s-au pus pe căutat antrenor pentru Ianis Hagi&Co. Primul abordat a fost Gică Hagi, antrenorul-patron de la Farul Constanța. „Regele” a declinat oferta, motivând prin incompatibilitatea cu statutul de acționar majoritar la un club din Liga 1.

Naționala l-ar fi putut avea, din nou, pe bancă, pe Răzvan Lucescu. Răzvan Burleanu, președintele FRF și Mihai Stoichiță, directorul tehnic, s-au deplasat la Salonic pentru a discuta cu antrenorul lui PAOK. Misiune eșuată încă din start, dat fiind că Răzvan Lucescu are un salariu și o clauză de reziliere mult prea mari pentru bugetul federației.

Prin urmare, cuplul Burleanu-Stoichiță și-a îndreptat atenția către un fost membru al „Generației de Aur”, antrenor cu 4 titluri la activ în România. Adică, spre Dan Petrescu, tehnicianul de 53 de ani de la CFR Cluj. Cei trei au avut o întâlnire în cadrul căreia s-au stabilit premisele unei posibile colaborări.

Cine e antrenorul vizat de FRF și ce clauză va avea în contract

Naționala își caută antrenor la Cluj-Napoca. Mihai Stoichiță a recunoscut discuția cu Dan Petrescu, dar a subliniat că FRF a cerut permisiunea patronului campioanei, Neluțu Varga, pentru a-l contacta pe tehnician.

Să fie clar. Nu am cerut un răspuns imediat. Am cerut voie clubului, patronului Neluțu Varga. Am avut o discuție aseară. Ne-a spus că putem vorbi cu Dan să îi facem o propunere. Acest lucru s-a întâmplat în această dimineață. Urmează ca ei să ia o decizie împreună.

Nu forțăm pe nimeni. Ne facem datoria să discutăm cu cei în măsură să preia echipa națională. Știm că sunt fel de fel de impedimente în a realiza un astfel de contract cum au fost cu Gică, Răzvan și Dan, care e sub contract cu Clujul, dar mi se pare normal să se inițieze o astfel de discuție cu cei care merită să conducă echipa națională. În funcție de dorința fiecăruia și, bineînțeles, după un dialog cu oficialii clubului, sunt bineveniți”, a declarat Mihai Stoichiță la DigiSport.

Răspunsul final, programat după 19 decembrie

Conform aceleiași surse lui Dan Petrescu i-a fost propus un contract de lungă durată, pe 4 ani, ce vizează Euro 2024 și Cupa Mondială din 2026, fapt confirmat și de Mihai Stoichiță. De asemenea, lui SuperDan i se oferă un salariu identic cu cel de la CFR Cluj, de 25.000 de euro pe lună.

Sigur, vor exista și bonusuri generoase pentru eventualele calificări, Dar, sub nicio formă, FRF nu va plăti ardelenilor vreo clauză de reziliere pentru tehnician. Dan Petrescu mai are contract cu echipa din Gruia până în 2024, iar clauza de reziliere este de 600.000 de euro.

Dan Petrescu a recunoscut, la rândul său, discuțiile cu oficialii FRF. El a mai spus că va da un răspuns după disputarea ultimului meci din acest an, programat pe 19 decembrie.

Au venit la Cluj cei de la Federație. Am discutat cu ei, dar le voi da un răspuns după meciul cu FC Argeș, care va închide anul pentru CFR. Înainte trebuie să discut și cu patronul echipei”, a spus Dan Petrescu, conform GSP.

Aceasta va însemna că, la acea vreme, Dan Petrescu va ști deja cu ce adversari se va confrunta naționala în grupele Ligii Națiunilor. Tragerea la sorți pentru următoarea competiție la care va lua parte prima reprezentativă este programată pentru 16 decembrie.

Sursa foto: frf.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI