Nașul lui Alex Bodi, implicat într-un măcel. Ce s-a întâmplat, de fapt: ”S-au tăiat! Varză s-au făcut”

Nașul lui Alex Bodi, implicat într-un măcel. Ce s-a întâmplat, de fapt: ”S-au tăiat! Varză s-au făcut”
Cum s-a declansat conflictul in care a fost implicat nasul lui Alex Bodi, Adrian Tamplaru

Adrian Tâmplaru, care este nașul lui Alex Bodi, bănuit că ar fi condus o rețea de proxenetism, a participat în urmă cu trei ani la un real măcel în Mamaia, acolo unde a fost înjunghiat în mână.

Nașul lui Alex Bodi, implicat într-un măcel

Astfel că Adrian Tâmplaru trebuie să înfrunte nu doar acuzațiile din dosarul de proxenetism, dar și o condamnare de doi ani de închisoare cu executare, decizie la care sibianul a făcut apel. În urmă cu trei ani, nașul lui Alex Bodi a participat la un adevărat măcel în Mamaia Nord, la clubul Crazy Beach, unde s-a înfruntta cu gruparea condusă de Costin S, un bărbat din Țăndărei, apropiat al unui clan periculos din Capitală. Întâlnirea celor doi s-a lăsat cu bătaie, în care s-au folosit cuțite, sticle și chiar pietre. În urma măcelului, Adrian Tâmplaru și rivalul său au fost înjunghiați și condamnați apoi pentru încăierare. Detaliile din dosar sunt incredibile.

Povestea începe în dimineața din 30. 07.2017, în jurul orei 04.00, atunci când la intrarea în clubul Crazy a apărut Costin S, însoțit de 10-12 persoane. Agenții de pază i-au identificat pe loc ca fiind persoane violente și le-au refuzat accesul în club. Dar cum aceștia au insistat, spunând că au masă rezervată, a fost chemat managerului localului, care i-a lăsat apoi pe Costin S și pe alți trei însoțitori să pătrundă în club.

După o oră a intrat în club și Adrian Tâmplaru, cu 12 prieteni, iar ei au ocupat o masă în apropierea celei ale lui Costin S. La șase dimineața, susțin procurorii, Adrian Tâmplaru a mers la masa lui Costin S și a mers la masa unui bărbat pe care îl știa de pe facebook, spunând că l-ar fi înjurat într-o postare. Discuțiile au degenerat, iar Costin S i-a spus lui Tâmplaru să se oprească deoarece la masa lor ”nu se discută în contradictoriu și pe un ton ridicat”.

De la ce s-au luat ”liderii de grup”

Remarca aceasta a fost însă scânteia care a adus un adevărat război. Apoi, cei doi ”lideri de grup”, după cum i-au numit procurorii, au început să se înjure și să se îmbrâncească.

”Contrar celor afirmate de martorii audiați în cauză și de inculpați, instanța reține faptul că punctul culminant al încăierării dintre cele două grupuri a  avut loc în interiorul localui, unde s-au folosit cuțite, fiind tăiați la nivelul brațului drept inculpatul S. Costin și inculpatului Tâmplaru A.

Faptul că încăierarea s-a desfășurat  și în interiorul clubului rezultă din imaginile surprinse de camera de surpaveghere a martorului S. D. unde, la ora 06.40.29 , agentul de securitate S. D. îi spune colegului său “S-au tăiat, Jane! Varză s-au făcut!”, iar la câteva secunde după, la ora 06:41:49, din interiorul clubului iese inculpatul M. A. G., a cărui cămașă albă prezenta urme de dimensiuni mari de sânge.

De altfel, inculpatul M. A. G. recunoaște faptul că de la o simplă agresiune verbală lucrurile au degenerat, ajungându-se ca un individ necunoscut să-l taie pe Tâmplaru A. în zona brațului drept, când conflictul a luat amploare îndepărtându-se în partea dreaptă a clubului, confirmând aspectele surprinse de camerele de supraveghere. Referitor la urmele de sânge de pe cămașa sa, inculpatul a menționat că este posibil să provină de la inculpatul S. Costin, de care s-a atins în timpul altercației, când a vrut să aplaneze conflictul”, se menționează în dosar.

Agenții de pază au intervenit

Atunci au intervenit agenții de pază care au încercat să aplaneze conflictul, dar fără prea mare succes. Totuși, aceștia au reușit să scoată gruparea lui Tâmplaru din club și i-a propus lui Costin S folosească o altă ieșire, dar răspunsul acestuia, consemnat în dosar, a fost: ”noi suntem șmecheri, nu ne e frică de nimeni, noi ne batem cu toată lumea”.

”Astfel, la ora 06.40.20, se observă cu inculpații Tâmplaru, M. A. G. și M. A. I. îi așteaptă pe ceilalți coinculpați din grupul lui S. Costin în poziții pregătite pentru agresiune.

Deși se aude cum un agent de securitate îi roagă să se liniștească întrucât vor veni lucrătorii de la jandarmerie, inculpatul Tâmplaru A. îl bruschează pe agent și îi spune să-l lase în pace, uitându-se în acest moment după celălalt grup, care nu întârzie să apară.

La ora 06:42.27, inculpatul Ițu F.,  îmbrăcat într-o cămașă cu mânecă scurtă în carouri și pereche de pantaloni scurți bluejeans, având în mâna dreaptă un obiect ce pare a fi cuțit, iese furios din local și încearcă să lovească cu mânerul cuțitului în zona capului o altă persoană de sex bărbătesc îmbrăcată cu un tricou de culoare neagră și pantaloni scurți tip bluejeans, însă această lovitură este blocată, în acest timp lângă numitul Ițu F. a căzut pe sol o persoană de sex bărbătesc, îmbrăcat cu o cămașă cu model floral și pantaloni de tip bluejeans.

La 06:42:29, numitul Ițu F. este atacat cu pumnul de către o persoană de sex bărbătesc îmbrăcată cu o camășă de culoare închisă, pantaloni de culoare deschisă ridicați peste nivelul gleznelor și pantofi sport de culoare albă, însă numitul Ițu F. reușește să evite lovitura. În continuare persoanele prezente în fața clubului Crazy se îngrămădesc unele dintre aceste persoane fiind vizibil deranjate de cele petrecute. De asemenea se observă agenții de pază ai Z. Escort, încercând să aplanezeze conflictul.

La ora afișată 06:42:42 în cadru S. Costin fiind cu spatele către cameră. Acesta este îmbrăcat cu un tricou de culoare albă cu guler, inscripționat pe spate „Philipp Plein”, iar pe mâna dreaptă în zona antebrațului și până în zona palmei se observă o pată de culoare roșie. Se observă cum  acesta, deși mai puțin agresiv, se îndreptă spre zona centrală a conflictului pentru a participa din nou la încăierare.

În continuare, la ora afișată 06:43:40 se observă cum grupul de aproximativ 8 persoane din care fac parte și Tâmplaru A, V. R.-G. și M. A. G. se apropie de S. Costin, Pamblică C., Ițu F. și G. I., între aceștia se poartă un dialog pe un ton agresiv auzindu-se replica  ”Bă nu mai te umfla că o iei rău”.

La ora afișată 06:44:07, o persoană din grupul lui Tâmplaru C. A. încearcă să-l lovească pe S. Costin, cu pumnul mânii stângi în zona capului însă acesta din urmă evită lovitura. De asemenea se poate observa cum Tâmplaru C. îi spune inculpatului S. Cătălin: „Hai bate-te! Bate-te!” .

În intervalul 06.44.00 – 06.44.34, cele două grupuri își aplică lovituri unii altora, grupul lui Tâmplaru C. fiind în superioritate numerică și mai agresiv.

La ora 06.44.35, agenții de pază au încercat să stopeze agresiunile dintre cele două grupuri folosind spray iritant lacrimogen, reușind să-i despartă, iar la ora 06.44.53 au ajuns la fața locului lucrătorii Jandarmeriei”, se mai menționează în dosarul cauzei.

Și-au schimbat declarațiile

De menționat este că toți inclupații, cu expția unuia, au refuzat să recunoască faptele. Tâmplaru și Costin S au declarat anchetatorilor că a fost doar ”o discuție mai aprinsă”, contrazicând imaginile de pe camerele de luat vederi. Agenții de pază au povestit însă tot ce s-a întâmplat în acea seară, iar apoi și-au schimbat declarațiile ca prin minune, spunând că au fost forțați de polițiști să declare ceva ce nu au văzut, fie că erau obosiți și nu-și mai amintesc exact ce s-a întâmplat.

Toți inculpații au fost condamnați și toți au făcut apel. Astfel că Adrian Tâmplaru a primit 2 ani și 3 luni cu executare, iar rivalul său, Costin S., un an și 4 luni, tot cu executare.