Nadia Comăneci i-a oferit lui David Popovici cele mai de preț cuvinte: „După ani de muncă, disciplină și reziliență”

Nadia Comăneci i-a oferit lui David Popovici cele mai de preț cuvinte: „După ani de muncă, disciplină și reziliență”
Nadia Comaneci i-a oferit lui David Popovici cele mai de pret cuvinte

David Popovici a scris istorie în sportul românesc, după ce devenit regele înotului la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, acolo unde a obținut medalia de aur la proba de 200 metri și a câștigat și finala de la 100 m liber cu timpul de 47,58. Ce mesaj i-a transmis fosta mare gimnastă Nadia Comăneci.

Ce mesaj i-a transmis Nadia Comăneci lui David Popovici

România are un nou motiv de mândrie. Sportivul David Popovici a devenit campion mondial la natație, după ce a obținut medalia de aur la probele de 100m și 200m, la Budapesta.

„Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă! Nu mă așteptam să câștig ambele probe, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcurs.

Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a fost declarat David Popovici pentru presa internațională, imediat după ce a stabilit recordul mondial.

Nadia Comăneci, fosta mare gimnastă a României, cea care a obținut prima notă de 10 din istoria acestui sport, i-a transmis un mesaj emoționant adolescentului, ca între campioni. Zeița de la Montreal și-a amintit momentul în care l-a cunoscut pe regele înotului românesc.

„Cu ani în urmă, am avut deosebita plăcere de a participa la primirea unui concurs de natație juniori la București. Câștigătorul nu altul decât micuțul David Popovici.

Felicitări David, ție, antrenorilor, părinților și Federației pentru rezultatul fabulos la Campionatele Mondiale de Natație. După ani de muncă, disciplină și reziliență, este un merit al unei echipe întregi care a fost și este alături de tine.

Succes în continuare, să fii o inspirație pentru generația de astăzi. Cu siguranță ne vedem la Paris 2024.”, a fost mesajul emoționant pe care Nadia Comăneci i l-a transmis campionului de numai 17 de ani.

David Popovici a devenit campion mondial

Rezultatul obținut de David Popovici este unic în istoria natației românești. Adolescentul de numai 17 ani a devenit primul înotător român care devine campion mondial în probe masculine de natație. În plus, David Popovici este și deținătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe.

„De ce să ne oprim aici dacă ne-a mers așa de bine? De ce să nu continuăm și să vedem care este adevăratul potențial, cel puțin zilele acestea? Nu m-a consumat foarte mult proba de luni, am avut o noapte ceva mai grea, de la oboseală, entuziasm.

Am dormit mai greu, a trebuit să mă trezesc devreme, având în vedere că a fost a doua probă de dimineață, însă m-am descurcat, m-am mobilizat și mâine urmează ultima mea probă din concurs”, a declarat Popovici după semifinala de marți.