Nadia Comăneci a analizat mai bine imaginile cu Sabrina Voinea de la JO 2024. La ce concluzie a ajuns

de: Ștefan R. Apostol
06 08. 2024

Nu a existat săptămână la Paris, fără momente unice, dar și regretabile în același timp. Scandalul în care este implicat lotul de gimnastică al României la Jocurile Olimpice continuă, mai ales după ce Nadia Comăneci a analizat mai bine imaginile cu Sabrina Voinea de la JO 2024, și ulterior s-a aflat la ce concluzie a ajuns.

De la Ana Maria Bărbosu, la Sabrina Voinea, scandalul JO 2024 continuă

Din păcate pentru România, scandalul generat de modul în care a înțeles juriul să gestioneze lucrurile, continuă. După ce o lume întreagă a văzut cu Ana Maria Bărbosu trecea de la extaz la agonie într-o fracțiune de secundă, a urmat momentul dramatic al celeilalte sportive, Sabrina Voinea.

Ana Maria Bărbosu

Motivația juriului, privind faptul că românca ar fi călcat pe linie, nu a stat în picioare. ca o ironie, postul american NBC era cel care făcea dovada, demonstrând că juriul nu a avut dreptate. (Vezi video AICI)

De cealaltă parte, Ana Maria Bărbosu a fost lăsată în lacrimi după ce i-a fost refuzată prima medalie olimpică în favoarea echipei SUA, după ce inițial a terminat pe locul 3 în finala feminină la sol, în fața compatrioatei Sabrina Voinea și a americancei Jordan Chiles.

Nadia Comăneci a analizat mai bine imaginile cu Sabrina Voinea de la JO 2024

Așa cum declara imediat după momentele dramatice din finala pe aparate, Nadia Comăneci a cerut explicații membrilor din juriu, inclusiv a cerut să vadă imaginile filmate.

Conform informațiilor de ultimă oră, într-un final, Nadia Comăneci a analizat mai bine imaginile cu Sabrina Voinea de la JO 2024, iar concluzia acesteia este că i s-a făcut și Sabrinei o nedreptate.

De altfel, analizând aceleași imagini ale postului NBC, Nadia avea să scrie pe contul ei de X (fost Twitter): „I don’t see the heel touching down.. do you?” (Nu văd călcâiul atingând pământul… tu vezi?).

Sabrina Voinea se retrage din gimnastică

Modul în care juriul a gestionat aceste lucruri, și faptul că multe voci au declarat că România a fost furată la aceste JO, au determinat-o pe sportiva noastră să declare că dorește să se retragă din activitatea sportivă, la doar 17 de ani.

„Eu nu am ieșit absolut deloc din covor. Imaginea pe care au prezentat-o dumnealor este din alt concurs.

Am analizat foarte, foarte bine acest sol. Eu simt foarte bine ceea ce fac la aparate, știu atunci când greșesc, dar de această dată am făcut cel mai bun sol al meu. Am fost mai bine decât la Europene sau la Mondiale. Poza pe care au prezentat-o nu este de acum.

(…) Mama mea se ocupă, se zbate foarte mult pentru a rezolva această situație”, a spus Sabrina Voinea, cu ochii în lacrimi, la Antena 3 CNN.

Sabrina Voinea

Ca urmare a acestui scandal, și politicienii români au reacționat, primul fiind chiar premierul Ciolacu, acesta declarând că nu va participa la ceremonia de închidere a JO de la Paris, ca urmare a scandalului creat.