06 aug. 2024 | 13:04

Dovada că Sabrina Voinea a fost furată la Jocurile Olimpice 2024. Imaginile arată că arbitrii s-au înșelat

Sport
Dovada că Sabrina Voinea a fost furată la Jocurile Olimpice 2024. Imaginile arată că arbitrii s-au înșelat
Dovada ca Sabrina Voinea a fost furata la Jocurile Olimpice 2024

Jocurile Olimpice din 2024 i-au lăsat un gust amar Sabrinei Voinea. Gimnasta din România a terminat pe locul cinci, iar colega sa, Ana Maria Bărbosu, a fost inițial medaliată cu bronz, dar a fost depășită de americanca Jordan Chiles după ce nota sa a fost modificată. Acum, însă, a apărut dovada că Sabrina Voinea a fost furată de arbitri. Iată ce se observă în imagini!

România, furată la Jocurile Olimpice de la Paris

Jordan Chiles a contestat inițial nota primită, iar aceasta a fost mărită de la 13,666 la 13,766, plasând-o pe locul trei. Sabrina Voinea, care obținuse o notă de 13,700, a încercat și ea să conteste nota, dar contestația ei a fost respinsă.

După finala de la sol, Nadia Comăneci a solicitat explicații de la arbitri privind penalizarea gimnastei din România. Arbitrii au justificat decizia printr-o fotografie în care se observa că o mică parte a călcâiului Sabrinei ieșise din linie.

Imaginile care demonstreză că Sabrina Voinea a fost nedreptățită de arbitrii

Cu toate acestea, imaginile difuzate de televiziunea americană NBC și apărute pe rețelele sociale demonstrează că Sabrina Voinea nu a ieșit din afara suprafeței de concurs, așa cum susțineau arbitrii. Vezi video AICI!

Aceste reluări au stârnit indignarea fanilor și au alimentat sentimentul de nedreptate în rândul susținătorilor gimnastei din România. Conform Sport.ro, aceste dovezi vizuale contrazic argumentele arbitrilor și subliniază discrepanța dintre decizia lor și realitatea din teren.

Citește și România a ratat prima medalie la gimnastică după 12 ani. Ana Maria Bărbosu a pierdut podiumul după contestația SUA!

România cere reanalizarea notele primite la sol de Sabrina Voinea și Ana Bărbosu

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a adresat o scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică, solicitând reanalizarea contestației depuse de Sabrina Voinea în urma exercițiului său la sol, conform unui comunicat de presă emis marți, 6 august.

De asemenea, Ana Bărbosu a fost afectată, având în vedere că, pentru un minut și jumătate, a fost pe locul 3.

”În respectul valorilor olimpice, Comitetul Olimpic și Sportiv Român înaintează prezenta adresă prin care respectuos vă solicită să dispuneți reanalizarea de către factorii decizionali a cazului sportivei românce Sabrina Maneca Voinea referitor la punctajul acordat execuției exercițiului din finala la sol, disputată luni, 5 august 2024.

Înaintăm prezenta solicitare având la bază grija pe care Comitetul Internațional Olimpic și întreaga mișcare sportivă mondială o acordă sportivului.

Modul de apreciere a punctajului acordat și refuzul de a prezenta integral motivele/probele de respingere a contestației depusă în termenul prevăzut de regulament aduce grave prejudicii atât imagini gimnasticii internaționale dar în special afectează sportivul periclitând chiar sănătatea mentală a acestuia.

Mediatizarea cazului sportivei românce la nivel internațional, declarația publică a acesteia de a renunța la practicarea acestui sport ca urmare a deciziei de astăzi obligă moral factorii decizionali la reanaliză, fundamentare și comunicare a deciziei finale.

Politica echilibrată și obiectivă pe care FIG o promovează ne dă încredere în soluționarea justa a cazului prezentat”, se arată în scrisoare.

”Sabrina Voinea a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video și foto infirmă această teorie”, adaugă Comitetul Olimpic Român.

”În conjunctura acordării notelor și acceptării contestațiilor, victimă a fost și Ana Barbosu, care pentru un minut și jumătate a fost pe locul 3”, conform sursei menționate.

Camelia Voinea, mama și antrenoarea gimnastei Sabrina Maneca Voinea, a anunțat retragerea fiicei sale din gimnastică. Sportiva a luat această decizie fiind foarte afectată de ceea ce i s-a întâmplat la Jocurile Olimpice 2024.

Citește și Cât valorează, de fapt, o medalie de aur de la Jocurile Olimpice de la Paris. Din ce este făcută, detaliul surprinzător de care mulți nu știu!

Digisport.ro
FOTO Viral instant: Ronaldo și Georgina stăteau pe yacht și au avut parte de o mare surpriză! Ce a trecut prin fața lor
Stirile PROTV
Descoperirea năucitoare făcută de angajatul unei companii din Roman, care lucra la banda de procesare a sfeclei de zahăr
PlaySport
Aroganță uriașă a milionarilor Dedeman! Frații Pavăl au cumpărat un hotel de lux în Albii Elvețieni. Imagini fantastice cu proprietatea veche de 150 de ani
Ego.ro
Era cea mai frumoasă femeie din România. Cum a ajuns să arate azi...
ProActual
Cum poți cumpăra o mașină cu doar 50 de lei în România. Orașul care a devenit raiul pasionaților de automobile
EVZ.ro
Orașul din România care se închide. E pericol! Măsura a intrat în vigoare
Spynews.ro
Imaginile cu bătaia dintre Ionel Ganea și vecinul său! Fostul atacant l-a agresat și pe bărbatul care a filmat cearta | VIDEO
PRO TV
După ce și-a șocat fanii cu dinții lui putreziți, Johnny Depp a dezvăluit noua lui dantură! Cum poate să arate acum actorul
Adevarul
Un miner care a lucrat 40 de ani s-a ales cu o pensie diminuată drastic în urma recalculării. „Mi-a venit cu o scădere de 5.800 şi ceva”
BZI.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Sport.ro
FOTO Imaginile "interzise" cu Ivana Knoll, într-un costum de baie aproape inexistent. Fanii au reacționat imediat
Viva.ro
Adevărul din spatele Internetului! Cum arată Denise Rifai fără machiaj și filtre de înfrumusețare. Fanii abia au recunoscut-o în fotografia de la plajă
Parteneri
Drum lin, campioana noastra! Astăzi, ne luăm rămas bun de la una dintre cele mai emblematice figuri ale gimnasticii românești
Redactia.ro
Cum să îngrijești pomii fructiferi toamna. Cu ce trebuie să-i stropești după ce ai cules fructele. Cel mai eficient tratament pentru o recoltă bogată
Click.ro
Câți soldați a pierdut Rusia în regiunea Kursk. Zelenski: „Putin și-a arătat adevăratul scop”
Digi24
Poze INCENDIARE cu dansatoarea maneliștilor: Și-a dat JOS sutienul și a apărut AȘA
Vocea.biz
Toată în ROZ, la 56 de ani! Fosta soție a lui Laurențiu Reghecampf, apariție de senzație! FOTO
Unica.ro
Adevărata relație a lui Băsescu cu Kovesi. Dezvăluirea care îl spulberă
EVZ.ro
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Adio, maestre! Românii îl plâng pe marele cântăreţ. A murit mult prea devreme
Capital.ro
Gestul făcut de Ben Affleck, la prima întâlnire cu J.Lo, după ce și-au anunțat divorțul: „O tortură pentru ea”
Avantaje
SE DAU BANI pentru activități casnice. Ce reguli trebuie respectate
Mediaflux
Imaginile cu bătaia dintre Ionel Ganea și vecinul său! Fostul atacant l-a agresat și pe bărbatul care a filmat cearta | VIDEO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
„Poarta către iad” a început să se mărească și oamenii de știință urmăresc fenomenul! Ce s-a descoperit despre acest loc
Antena 1
Dana Budeanu face furori cu trupul ei perfect! Sutienul a dat-o de gol!
Impact.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro