Mutarea genială a lui Mirel Radoi în scandalul momentului: „Am luat o decizie”

Mutarea genială a lui Mirel Radoi în scandalul momentului: „Am luat o decizie”
Mirel Rădoi a fost numit în urmă cu un an la conducerea echipei naționale

Mirel Rădoi a ales să continue la echipa națională a României și va încerca să ducă România la Campionatul Mondial din 2022. A făcut deja un pas important în acest sens, iar „tricolorii” au reușit să urce în urna a doua valorică pentru tragerea la sorți. Selecționerul a decis să nu mai continue războiul cu oamenii din fotbal care l-au criticat. O întâmplare inedită în familie l-a convins pe Rădoi să nu mai vorbească despre cei care au încercat, fără succes, să impună jucători la națională.

Tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor din preliminariile la Campionatul Mondial este pe 7 decembrie

„Vreau să-mi fac mea culpa. Am greșit când am răspuns celor care m-au criticat. Acasă, copiii m-au întrebat: «Tati, de ce vorbesc oamenii atât de urât despre tine?». Mi-au dat de gândit. Mi-am dat seama că, dacă voi continua scandalul, același lucru îl vor spune copiii și despre mine. Nu vreau să primească educația asta din partea mea. Nu mai vreau să răspund cu aceeași monedă. Copiii mei nu vreau să vadă asta la mine și nu e nici modul în care noi lucrăm la echipa națională”, a declarat Rădoi la Digi Sport.

Trei victorii, trei înfrângeri și două remize a înregistrat Mirel Rădoi în primele opt partide ca selecționer. Rezultate pe care și le asumă. Inclusiv cel mai usturător dintre eșecuri, 1-2 în Islanda, în barajul pentru Euro 2020. Obiectivul selecționerului este să ducă naționala României la Campionatul Mondial din 2022. Sunt deja mai bine de 22 de ani de la ultima participare a „tricolorilor” la un Mondial. La turneul final din Franța, în 1998. Rădoi le promite fanilor naționalei că va continua să mizeze pe ofensivă în mandatul său.

„Îmi asum rezultatele de până acum, dar nu-mi dau demisia, nici nu plec la Craiova, așa cum s-a scris. Și în mod cert, vom juca ofensiv și de-acum înainte. Într-adevăr, aveam obiectivul să calific echipa națională la Campionatul European. E vina mea pentru ratarea calificării”, a mai declarat Mirel Rădoi pentru sursa citată.

Tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor din preliminariile pentru Campionatul Mondial va avea loc pe 7 decembrie. Datorită rezultatelor obținute în toamnă, sub comanda lui Rădoi, „tricolorii” au urcat în urna a doua valorică pentru tragerea la sorți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI