Mirel Rădoi, decizie clară după Irlanda de Nord – România. A făcut anunțul mult așteptat

Mirel Rădoi, decizie clară după Irlanda de Nord – România. A făcut anunțul mult așteptat
Înfrângerea cu Norvegia, 0-4, a fost cel mai slab rezultat din mandatul lui Mirel Rădoi

România a remizat la Belfast, scor 1-1, contra Irlandei de Nord, în ultima etapă din Liga Națiunilor. Rezultat care îi ajută pe „tricolori” să urce în urna a doua valorică pentru tragerea la sorți a grupelor din preliminariile pentru Campionatul Mondial. La finalul partidei, ultima din 2020 pentru echipa națională, Mirel Rădoi a anunțat că va continua pe banca naționalei. Asta în ciuda numeroaselor zvonuri care îl dădeau ca și plecat la CS Universitatea Craiova.

Mirel Rădoi a ales să rămână la echipa națională și pentru preliminariile Campionatului Mondial din Qatar

„Am întâmpinat ceva probleme la nivel de intensitate a meciului, mai ales în repriza a doua. Destul de precaut. Nu am terminat grupa pe primul loc, dar rezultatele ne-au ajutat. Și acest egal. Era un obiectiv important. Mă așteptam să fie un meci greu, ei nu aveau nimic de pierdut. Poate fi un factor că jucătorii s-au relaxat după rezultatul la masa verde cu Norvegia.

Irlanda de Nord - România
România și-a asigurat locul în urna a doua valorică pentru preliminariile Campionatului Mondial

Poate e vina noastră ca staff că nu am putut să îi capacităm. Prima repriză a fost una destul de bună. Am avut apoi reacție după golul primit și startul mai slab de repriză secundă. Eu am contract și pentru următoarea campanie. Dacă Federația nu vrea să mai continue, vom vedea. Nu am declarat niciodată că plec, totul este clar din punctul meu de vedere”, a declarat Mirel Rădoi pentru ProTV.

România a terminat grupa de Liga Națiunilor cu opt puncte, dintre care trei au fost obținute la „masa verde”, contra Norvegiei. „Tricolorii” au remizat în ambele partide cu Irlanda de Nord, ultima clasată în grupă, cu doar două puncte, cele luate României. A mai fost înfrângerea severă din Norvegia, scor 0-4, dar și un meci foarte bun la Klagenfurt, 3-2 cu Austria. Dar cel mai mare eșec din mandatul lui Rădoi rămâne cel din Islanda, 1-2, în barajul pentru Euro 2020.

Tragerea la sorți pentru grupele din preliminariile pentru Campionatul Mondial va avea loc pe 7 decembrie, la Zurich. Vor fi 10 grupe, iar câștigătoarele acestor grupe obțin calificarea la turneul final din Qatar. În vreme ce locurile doi vor juca un baraj pentru a merge la Mondial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI