Mutare de milioane. Ce plănuiește acum socrul lui Victor Ponta

Mutare de milioane. Ce plănuiește acum socrul lui Victor Ponta
Mutare de milioane. Ce plănuiește acum socrul lui Victor Ponta. Sursa foto: stirilekanald.ro

Socrul lui Victor Ponta, Ilie Sîrbu, ar putea fi numiț vicepreședinte al Curții de Conturi. Astfel, Parlamentul României se va reuni, pe data de 17 iunie, pentru a se face numiri în mai multe posturi din CNCD, ASF, ANRE, Curtea de Conturi și Consiliul Legislativ, instituţii aflate în subordinea forului legislativ.

Mutarea anului. Ce plănuiește acum socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu

Parlamentul se reunește pe 17 iunie pentru a aproba numiri în mai multe fucnții în instituțiile aflate în subordinea sa, scrie libertatea.ro. Se vor face numiri în CNCD, ASF, ANRE, Curtea de Conturi și Consiliul Legislativ.

Astfel, în urma negocierilor, PSD îl va propune pe Nicu Marcu pentru şefia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), susțin surse parlamentare. Postul de președinte al ASF a rămas liber după ce Leonard Badea, propus tot de PSD, a demisionat.

Ilie Sârbu ar putea fi numit vicepreședinte la Curtea de Conturi
Ilie Sârbu ar putea fi numit vicepreședinte la Curtea de Conturi. Sursa foto: cotidianul.ro

Ilie Sârbu este acum consilier la Curtea de Conturi

Nicu Marcu deţine, acum, funcţia de vicepreşedinte al Curții de Conturi. După plecarea lui Nicu Marcu de la Curtea de Conturi, PSD ar vrea să îl pună vicepreședinte pe Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, tatăl Dacianei Sârbu. Ilie Sârbu este, în prezent, în Curtea de Conturi, din anul 2015, unde a fost numit tot de Parlament, pe postul de consilier de conturi şi vicepreședinte al Autorităţii de Audit.

Senatorul PSD Niculae Bădălău ar viza, la rândul lui, un post de vicepreşedinte la Curtea de Conturi. PNL a propus-o pentru această funcţie pe Claudia Boghicevici. Parlamentul urmează să facă numiri şi la ANRE. Numele vehiculate, dinspre Partidul Social Democrat, fiind ale lui Marian Neacșu și Iulian Iancu. De asemenea, Parlamentul trebuie să numească la ANRE un vicepreşedinte şi doi membri.

Ce numiri vor mai fi făcute de Parlament

În CNCD urmează să fie numiţi 6 membri şi un membru pentru restul de mandat până în anul 2023. La Consiliul Legislativ va fi numit un preşedinte Secţie de drept public şi un preşedinte Secţie de drept privat. În plus, la Curtea de Conturi vor fi numiţi un vicepreşedinte, la Autoritatea de Audit şi 5 membri. La ASF va fi numit un preşedinte pentru restul de mandat, care va expira în noiembrie 2023.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI