25 ian. 2021 | 09:11

Muntele Mic, stațiunea-minune din Banat care are zăpadă chiar și jumătate de an

Știri generale
Muntele Mic, stațiunea-minune din Banat care are zăpadă chiar și jumătate de an
Muntele Mic

În Carpații Meridionali, în Grupa muntoasă denumită Retezat Godeanu se află Masivul Muntele Mic. Acesta se află între Munții Țarcu, Munții Godeanu și Munții Retezat. Înălțimea maximă se află în Muntele Mic și are 1802 metri.

Stațiunea minune din Banat care are zăpadă jumătate de an: Muntele Mic

Cei care iubesc zăpada trebuie să știe că în zona Banatului, există o stațiune mai puțin cunoscută numită Muntele Mic. Aceasta se află la poalele munților Țarcu, în județul Caraș-Severin. Aceasta este situată la 1.800 metri altitudine. La fiecare sfârșit de săptămână stațiunea se umple de turiști.

Stațiunea Muntele Mic s-a dezvoltat de curând, atracția acesteia fiind pârtia. Iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziție 5 pârtii pentru schi. Pentru începători există și instructori care îi vor ajuta să pună bazele schiului. Turiștii se pot caza în hotelurile și pensiunile de farmec.

Stațiunea Muntele Mic – prețuri

Potrivit stirileprotv.ro, prețul unui ski-pass pentru un adult, pentru o zi este de 140 de lei. Copiii beneficiază de reducere. Cu snowmobilul închiriat se pot face plimbări pline de adrenalină prin împrejurimi.

Muntele Mic mai oferă turiștilor, pe lângă schiat și peisaje de vis și în funcție de starea vremii, aceștia mai pot admira și marea de noroi. Stațiunea este plină de hoteluri și pensiuni, în cadrul cărora turiștii de pot relaxa după o zi de schiat, la SPA. Camerele hotelurilor sunt primitoare, precum și gazdele dornice de oaspeți.

Stațiunea Muntele Mic – investiții mai ușor de accesat

Guvernul a declarat această stațiune, anul trecut, ca fiind una de interes național. Avantajul acestei stațiuni este dat de faptul că fondurile pentru investiții care privesc această zonă pot fi accesate mai ușor.

De curând s-a făcut proiect pentru construirea unei telecabine care ar lega Muntele Mic de Vârful Nedeia. Managerul hotelului, Alex Carlaont, a făcut următoarea declarație:

“Tonul s-a dat, investiții sunt, așteptăm şi autoritățile să vină în întâmpinarea noastră în ceea ce privește traficul în zilele de weekend, când e foarte intens”, a declarat Alex Carlaont.

Stațiunea Muntele Mic – zăpadă jumătate de an

Un proiect inedit se dorește a fi pus în practică de către investitori. Este vorba despre un elicopter care va fi pus la dispoziția turiștilor cazați în stațiunea Muntele Mic și care vor să mai schieze câteva ore în alte zone muntoase.

Stațiunea Muntele Mic se află la o distanță de 120 de kilometri față de Timișoara. În această zonă turismul se practică încă din secolul trecut. Așadar, stațiunea montană Muntele Mic era considerată una dintre cele mai frumoase stațiuni din țară. Perioada din an în care este cea mai căutată de turiști este iarna. Datorită temperaturilor scăzute, cei din zonă afirmă că zăpada din această stațiune poate ține chiar și jumătate de an.

Stațiunea Muntele Mic – prețuri

Pârtiile de schi pe care turiștii le găsesc pot avea grade diferite de dificultate. Prețul unei cazări variază între 200 și 700 de lei pentru o noapte.

Turiștii care și-au stârnit curiozitatea trebuie să știe că grosimea stratului de zăpadă în stațiunea Muntele Mic depășește 1 metru. Aceste detalii trebuie luate în considerare pentru a pregăti mașina corespunzător.

PlaySport
Apariție rară a nepoților lui Țiriac după ce au părăsit România! Cum s-au fotografiat alături de Ileana Lazariuc
Ego.ro
Cum arăta Monica Macovei în tinerețe. Nu și-ar fi închipuit-o nimeni AȘA! Singura poză de pe net
Digi24
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
Cancan.ro
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Alina Sorescu a dat MAREA VESTE înainte de Paşte
Capital.ro
UNGURII detonează Europa. Pregătiţi-vă pentru ce e mai rău: Asta-i realitatea
EVZ.ro
Vacanță la Mamaia, dar cu prețuri de Dubai. Cât costă cazările în minivacanța de 1 Mai
Adevarul
Farmacia din grădină. Rolul legumelor în prevenirea unor boli foarte grave, explicat de un renumit cercetător român
BZI.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Spynews.ro
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
Total neașteptat! Cu ce se ocupă femeia cu care tocmai s-a afișat un milionar român. E cu 24 de ani mai tânără decât el
Digisport.ro
De ce s-au bătut, de fapt, dacii cu romanii. Motivul pentru care Traian a vrut cu orice preț să cucerească Dacia
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Digi24
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
Calvarul de care scapă pacienții. Documentul se va putea obține online
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
Ordin direct de la UE. Va fi obligatoriu la BLOC și în România
Capital.ro
Cele trei zodii care vor avea parte de schimbări majore de Florii! Vor avea șansa de a încasa câștiguri substanțiale
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
RUSIA vine PESTE ROMÂNIA! SUA a primit INFORMAȚIILE
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O ispită de la Insula Iubirii apare în cel mai recent videoclip de la Tzanca Uraganu. Livia nu este la prima apariție de acest gen
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro