02 feb. 2022 | 15:46

Municipiul Bacău, lăsat fără apă în urma unei avarii grave. 16 școli au intrat în online începând de astăzi

News
Municipiul Bacău, lăsat fără apă în urma unei avarii grave. 16 școli au intrat în online începând de astăzi
Municipiul Bacău a rămas fără apă în urma unei avarii la o conductă

Zeci de mii de locuitori au rămas fără apă, după ce o avarie la aducțiunea de la Valea Uzului a avut loc. Din cauza lipsei apei, mai multe școli din Bacău au fost nevoite să facă orele online.

Avarie majoră în Bacău

Primarul orașului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, a declarat că o echipă de muncitori lucrează de ieri noaptea pentru a rezolva problema. Reparația în sine va dure circa 6-7 ore, iar încă 24 de ore pentru umplere, ceea ce înseamnă că mâine, după ora 17:00, Bacăul va avea din nou apă, a adăugat edilul.

În tot acest timp, Primăria Bacău distribuie apă potabilă pentru locuitorii care au rămas fără. Circa 15% din oraș încă este alimentat cu apă, iar restul sunt afectați. Există 41 de puncte de distribuție de apă menajeră înființate în oraș, care sunt alimentate mereu cu 5 cisterne cu apă. Mai mult de atât, au fost înființate și 11 puncte de distribuție cu apă potabilă îmbuteliată.

„Creșele sunt asigurate cu apă, căminul de bătrâni, cele două spitale nu au probleme, școlile care au rămas și funcționează în regim normal au primit cuburi de apă pentru toate nevoile. În momentul de față ne descurcăm, avem o logistică pusă la punct, inclusiv pentru persoanele care sunt carantinate avem echipele de la Poliția Locală care, începând de ieri, le distribuie direct la domiciliu apă potabilă. La fel și pentru persoanele care se deplasează greu sau deloc, echipele direcției de Asistență Socială merg la ei acasă cu apă”, a declarat Lucian Daniel Stanciu Viziteu, primarul orașului Bacău.

Cartier din Roman, lăsat fără apă ore în șir

Locuitorii cartierului Nicolae Bălcescu au rămas fără apă ore bune. Cauza întreruperii a fost o avarie la rețeaua de distribuție, anunță compania ApaServ. Câteva sute de abonați de pe străzile Cucutei, Prundului, Progresului, Sărata și străzile adiacente din cartierul Nicolae Bălcescu.

Conform uzanţelor,  conducerea companiei foloseşte în comunicat un limbaj protocolar, prin care îşi cere scuze utilizatorilor afectaţi, dînd asigurări că echipele tehnice ale operatorului au făcut tot posibilul să remedieze avaria într-un timp rezonabil, pentru a putea relua furnizarea cu apă a cartierului.

Rețeaua de apă de pe aceste străzi este una dintre cele mai noi din oraș. Pe majoritatea străzile, a fost înlocuită în ultimii 5 ani. Cu toate acestea, tot au apărut probleme, iar locuitorii din Roman au rămas fără apă recent. Anunțul avariei a venit chiar de la compania ApaServ, care a publicat pe site-ul lor vestea.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Capital.ro
Blocurile de pe strada surpată din Slănic Prahova sunt evacuate chiar acum | Raed Arafat, decizie de ultimă oră
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro