Situația gravă la Băile Tușnad, după ce orașul a rămas fără apă din cauza țevilor învechite. Potrivit primarului, stațiunea are o problemă cu furnizarea apei, iar conducta se sparge des, deoarece lucrarea făcută în trecut nu a respectat proiectul inițial.
Proiectul realizat în urmă cu șapte ani nu a respectat proiectul inițial, iar conducta se sparge în mod frecvent. Edilul spune că situația este critică, deoarece la fiecare două săptămâni există câte o spărtură, iar cetățenii nu au apă cinci zile, iar o săptămână durează până se încarc bazinele. Primarul are în plan un nou proiect care ar trebui să rezolve problema.
Din păcate nu s-a respectat proiectul vechi. E un proiect de şapte-opt ani, adică nu e ţeavă din ani ’70. Nu s-a respectatt proiectul, din cauza asta am ajuns unde suntem acum. Noi am făcut un memoriu şi o cerere către CNI, în luna februarie a acestui an, în august am depus documentaţia la CNI, săptămâna trecută am fost la Ministerul Dezvoltării, normal, trebuie să mai aducem două avize şi o expertiză nouă şi conform, dacă depunem actele astea ar trebui să fim pe linia dreaptă, asta însemnând o conductă de 18 km cu bazine noi, a declarat primarul Butyka Zsolt, marţi, în exclusivitate la Antena 3.
Acesta a mai precizat că este foarte posibil ca hotelierii să fie nevoiți să închidă hotelurile. Mai ales în contextul pandemiei, operatorii economici nu pot caza turiștii, fără apă, timp de cinci zile.
Cartiere întregi au rămas fără apă și căldură de mai bine de o lună. Lucrările de reparații majore au fost oprite, din lipsa licitații derulate de către municipalitate. Primarul general spune că încearcă să rezolve situația cât mai repede, însă cartiere întregi au rămas fără apă caldă și căldură de circa o lună, precum cei care locuiesc în zona Doamna Ghica.
Peste 1.000 de blocuri au rămas fără apă caldă și căldură, iar situația este din ce în ce mai gravă. Oamenii fac din ce în ce mai multe sesizări, însă autoritățile ridică din umeri și nu dau un răspuns concret pentru finalizarea problemei. În urmă cu câteva zile a avut loc ce mai mare avarie de până acum. În sectorul 3 al Capitalei, 156 de blocuri au rămas fără agent termic. Probleme la fel de mari s-au înregistrat și în sectorul 6, unde 200 de blocuri nu au apă caldă sau căldură.