Muncitor mort, în timp ce lucra la șoseaua din Videle. Ce a pățit, între timp, directorul Tel Drum

Muncitor mort, în timp ce lucra la șoseaua din Videle. Ce a pățit, între timp, directorul Tel Drum

Un muncitor, angajat al firmei Tel Drum, a murit strivit de un utilaj, iar veștile neplăcute nu s-au oprit aici pentru compania teleormăneană.

Un muncitor de la Tel Drum, firma care se ocupă în această perioadă de lucrările de asfaltare în Videle, județul Teleorman, a murit strivit de un utilaj. Bărbatul a pornit un cilindru compactor, dar a uitat să asigure utilajul.

Acesta s-a deplasat fără nicio intervenție asupra lui, a rupt un gard, apoi l-a strivit pe muncitor, chiar în dreptul unei anexe, potrivit Totalimpact.

Muncitor Tel Drum mort, patron rămas fără permis

Presa locală scrie că necazurile s-au ținut lanț de compania Tel Drum. Directorul companiei, Mircea Vișan, a rămas fără permis chiar când se deplasa spre locul accidentului. El a rulat cu viteză și a fost oprit de polițiștii teleormăneni.

În momentul în care conducerea companiei a fost anunțată de tragedia în urma căreia și-a pierdut viața muncitorul, la fața locului s-a deplasat chiar directorul Mircea Vișan. La intrarea în Videle, el a fost surprins de aparatul radar.

El circula cu viteză mare, moment în care un echipaj de poliție a încercat să îl oprească. Mircea Vișan nu a mai apucat însă să frâneze, iar polițiștii au pornit în urmărirea lui.  Într-un final, a fost nevoit să tragă pe dreapta.

Compania Tel Drum este una controversată, în condițiile în care se pare că a câștigat mai multe contracte cu statul, care sunt puse sub semnul întrebării. De asemenea, firma e suspectată și de fraude cu fonduri europene, dosar deschis în urma unei sesizări făcute de OLAF – Oficiul de Luptă Antifraudă al Uniunii Europene.

Prejudiciul în dosarul Tel Drum s-ar ridica la 21 de milioane de euro, potrivit procurorilor. În investigația OLAF se menționa că „reprezentanţii unui municipiu de judeţ, beneficiari ai fondurilor europene, au complotat cu o companie care a făcut proiectul pentru un drum, pentru a impune condiţii în documentaţia pentru atribuirea contractului de pe urma cărora să beneficieze un anumit operator economic şi ceilalţi să fie descalificaţi. (…) Ei au falsificat un număr mare de documente, inclusiv proiectul cu specificaţiile tehnice şi memorandumul pentru construcţia drumului, dar şi datele privind structura”.