Muncă asiduă în Comuna Corbu din Harghita. Pompierii se chinuie de zor să intervină pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor

Muncă asiduă în Comuna Corbu din Harghita. Pompierii se chinuie de zor să intervină pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor
Pompierii se chinuie de zor să intervină pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor

Pompierii militari, împreună cu civilii harghiteni, continuă să intervină pentru înlăturarea efectelor inundațiilor din comuna Corbu. Aici, zeci de gospodării au fost afectate de ape din cauza ploilor din ultimele zile.

Pompierii continuă să intervină pentru înlăturarea efectelor inundațiilor

La fața locului sunt prezenți echipaje de pompieri din cadrul fiecărei subunități de intervenție din cadrul ISU Harghita, potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita. Pe teren se află câte un echipaj din cadrul Detașamentelor de Pompieri Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și Odorheiu Secuiesc.

Mai mult de atât, la fața locului se află și câte un echipaj din cadrul Gărzilor de Intervenție Corbu și Toplița, alături de pompierii civili de la serviciile voluntare pentru situații de urgență din Borsec, Corbu și Tulgheș. Echipele trimise au folosit mai multe autospeciale și motopompe.

Pentru a coordona intervenția, la fața locului s-a deplasat și grupa operativă a ISU Harghita. De asemenea, în comuna Corbu s-a prezentat și prefectul județului Harghita, Szabo Zsolt. Doar în localitatea Capu Corbului au fost inundate 39 de curți și 6 case. În localitatea Corbu, apele au reușit să pătrundă în 10 curți și 2 case.

În cursul serii de Duminică, zece persoane din comuna Corbu și-au părăsit casele din cauza apelor. Acestea s-au cazat la vecini sau la rude, iar o persoană și-a petrecut noaptea la o pensiune. Inundațiile s-au produs din cauza unei ploi torențiale. Din cauza acesteia, pârâurile aflate în zonă au ieșit din matcă.

Cod portocaliu de inundații

Duminică, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a emis o avertizare de tip cod portocaliu de inundații pentru râuri din 8 județe. Codul este valabil până luni, la ora 9:00. De asemenea, a fost emisă și o atenționare de cod galben pentru râuri din 30 de județe, valabilă tot până luni, însă până la ora 24:00.

Totodată, în intervalul 27 iunie 2021 ora 12:00 – 28 iunie 2021 ora 24:00 va fi Cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Mureş – bazin amonte S.H. Glodeni, Niraj (judeţele: Harghita şi Mureş), Târnava Mică – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Târnava Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Harghita, Mureş, Sibiu, şi Alba), Olt – bazin amonte S.H. Hoghiz şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Hoghiz (judeţele: Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeş, Olt şi Dolj), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău), Moldova – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Suceava şi Neamţ), Suceava – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Suceava), râurile din Dobrogea (judeţele: Constanţa şi Tulcea), relatează Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI