28 feb. 2021 | 16:52

Mucenici în zeamă după rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ce ingredient secret are bucătarul, de fapt

Știri generale
Mucenici în zeamă după rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ce ingredient secret are bucătarul, de fapt
Mucenici in zeama dupa reteta lui Catalin Scarlatescu

Mucenici în zeamă după rețeta lui Cătălin Scărlătescu. De atât ai nevoie ca să îți începi primăvara cu dreptul și cu un zâmbet larg pe față. Chiar dacă te numeri printre persoanele care îi preferă pe cei pufoși moldovenești, trebuie să încerci această variantă muntenească, dar nu oricum, ci exact așa cum recomandă specialistul de la ”Chefi la cuțite”. Iată ce ingredient secret dă mai multă savoare.

Mucenici în zeamă după rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ingrediente pentru aluatul de covrigei

  • 500 g făină
  • 200 ml apă călduţă
  • 100 ml de ulei
  • 50 g drojdie
  • zahăr vanilat
  • un praf sare

Mucenici muntenești după rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ingrediente pentru zeamă

  • doi sau trei litri de apă
  • 800 g nuci măcinate
  • 350 g zahăr
  • coaja rasă de la o lămâie
  • o lingurița cu scorțișoară
  • zahăr vanilat
  • esenţă de rom
  • un praf de sare

Mucenici în zeamă după rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Cum se pregătesc

Înainte de orice altceva, trebuie să fie adăugat din prima ingredientul principal. Care? Dragostea, desigur! Se pregătește un vas încăpător, în care se pune făina. Atenție! Se păstrează puțină pentru întinderea aluatului la final. Se face o gaură la mijloc în care se pun drojdia, zahărul vanilat, sarea, uleiul și puțină apă călduță. Se amestecă totul și se formează o cocă. Se frământă bine, după care se lasă la crescut timp de câteva minute, potrivit Știri din Lume. Se trece la aranjarea blatului de lucru, pe care se presară puțină făină.

Aluatul se întinde bine cu ajutorul unui sucitor, după care se taie în fâșii subțiri, din care se formează mucenicii, în opturi mici. Conform rețetei lui chef Cătălin Scărlătescu, Covrigeii se fierb câteva minute, se scurg într-o sită și se bagă la cuptor, la foc potrivit, să nu se ardă. După aceea, se lasă să se răcească și să se întărească, eventual peste noapte. În final, se pun 3 sau 4 litri de apă la fiert. Când apa dă în clocot, se adaugă zahărul și mirodeniile. Ultimii care intră în oală sunt mucenicii, alături de nucile măcinate.

Parteneri
Cine e tânăra pe care Silviu Prigoană a vrut să o înfieze. "Îmi spunea mereu că ar vrea să locuiesc cu el"
Redactia.ro
Povestea celui mai spectaculos castel din Moldova. A supraviețuit războaielor, comunismului, incendiilor și invaziei sovietice
Click.ro
Reacția Chinei după ce Ucraina a primit undă verde să atace teritoriul rus cu rachete americane
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Unica.ro
Muntele Mic, o stațiune uitată, dar specială. Nu te plictisești niciodată
EVZ.ro
Igor Cuciuc și-a înmormântat fiica. Imagini dureroase din ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum / GALERIE FOTO
Spynews
Rusia e în doliu. Toată țara e în lacrimi. A murit brusc
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
CONFLICT DIPLOMATIC după ROMÂNIA - KOSOVO! Scandal IMENS
Mediaflux
Cu ce probleme de sănătate se confruntă Irina Fodor. Ce a pățit prezentatoarea în timpul filmărilor pentru America Express / VIDEO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum arată noul iubit al Ceraselei de la Insula Iubirii. Primele declarații despre bărbatul care l-a înlocuit pe Rareș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro