Mucegai ‘roz’ în baie? Ingredientele ieftine care te scapă de această problemă gravă

Mucegai 'roz' în baie? Ingredientele ieftine care te scapă de această problemă gravă
Cum scapi de mucegaiul roz din baie

Acele pete roz care pot apărea pe rosturile dintre plăcile de faianță și de gresie din baie, în cabina de duș, în vasul de toaletă sau pe pereții din baie mai sunt numite și mucegai roz. Aceste pete sunt foarte încăpățânate de obicei, însă din fericire există câteva ingrediente ieftine care te scapă de această problemă gravă.

Ingredientele ieftine care te scapă de mucegaiul roz din baie

Petele de culoare roz pot să apară pe rosturile dintre plăcile de faianță și de gresie și se numesc „serratia marcescens”, care se dezvoltă în condiții de căldură și de umiditate.

Cu toate că bacteria nu este la fel periculoasă ca și mucegaiul de culoare închisă, totuși, poate să cauzeze probleme pentru cei cu un sistem imunitar compromis. Sunt însă soluții pentru a scăpa de aceste pete. Tot ce trebuie să faci este să amesteci într-un lighean puțină soluție de curățat, cu conținut de săpun și puțin clor.

Cu ajutorul unui burete, cu o perie sau o periuță de dinți, se freacă rosturile, iar la final se clătește cu apă curată. Să nu uiți să folosești mănuși de protecție, însă!

Ce trebuie să faci ca să previi mucegaiul roz din baie

De asemenea, o altă soluție la fel de eficientă, este să amesteci jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu o lingură de soluție pentru spălat vase, până ce se formează o pastă. Se aplică această pastă pe zonele decolorate și se freacă bine întreaga suprafață. La final, se clătește cu apă, pentru îndepărtarea urmelor de soluție. Ca și un sfat, înainte de curățare, se aplică puțin oțet, iar petele se vor curăța mai ușor.

După ce aceste pete au fost îndepărtate, este bine să iei în calcul și câteva măsuri de prevenire a acestui „mucegai roz”. Pentru că bacteria se dezvoltă din grăsimile și din reziduurile rămase din săpun, este bine să clătești cabina de duș și cada, după fiecare utilizare.

Ar fi de preferat să le usuci cu un prosop și să încerci să scapi de excesul de umiditate din baie. O altă idee bună este să usuci, în aer liber, covorașul de baie și prosoapele, după fiecare utilizare, iar ca să scapi de umiditate este bine să lași și geamul sau ușa deschisă la baie, după fiecare duș.