Trucul genial cu bicarbonat de sodiu pentru baia din apartament. Așa scapi de umiditate

Trucul genial cu bicarbonat de sodiu pentru baia din apartament. Așa scapi de umiditate
Cum poți să utilizezi bicarbonatul de sodiu în baia din apartamentul tău?

Care sunt cele mai eficiente și ieftine trucuri pentru curățenia și prospețimea unor camere din apartamentul tău? Cum trebuie să îți îngrijește în mod corect baia?  Este nevoie să pui într-o sticlă cu apă o jumătate de cană din acest compus care se găsește în fiecare casă. Ce se întâmplă în timpul acestui proces? Este nevoie să lași totul să funcționeze preț de 10-15 minute.

Truc pentru baia de apartament: ce trebuie să faci cu bicarbonatul de sodiu?

Mulți oameni încearcă să țină din scurt murdăria care apare imediat într-o casă cu multe persoane. Atenția tuturor este desigur în bucătărie și baie, cele mai importante încăperi.

Dacă te confrunți cu mucegaiul în cadă trebuie să știi un truc extrem de folositor și rapid. Bicarbonatul de sodiu este un produs excelent pentru îndepărtarea mucegaiului de pe îmbrăcăminte, gresie, faianță sau cadă.

De asemenea, compusul care se găsește în orice locuință ajută și la îndepărtarea petelor galbene de pe îmbrăcăminte și curăță și alte suprafețe. Există tendința de a se acumula mucegai în special în baie din cauza umidității.

Cum trebuie să cureți locul afectat?

Petele negre între îmbinările plăcilor reprezintă mucegaiul care deja s-a format. Ce trebuie să faci? Pune într-o sticlă cu pulverizator o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu și umple sticla de apă.

Stropește cu amestecul suprafața afectată și lasă să funcționeze pentru 10-15 minute, ulterior periază puternic locul. Poți folosi o periuță de dinți veche sau o cârpă pentru acest lucru.

Îndepărtează rămășițele cu un burete sau cu o cârpă umedă și clătește bine cu apă. Desigur că este mai eficient să fii atent din timp la anumite detalii, așa că deschide larg ușa după ce faci un duș fierbinte sau o baie lungă ori lasă geamul de la camera de baie în permanență deschis.

Poți să te folosești și de soluțiile de curățare pe care le găsești în supermarket-uri sau magazine specializate, dar multe dintre ele sunt scumpe sau au în componență prea mulți compuși chimici.

Aceștia ar putea să îți strice suprafețele în timp sau să îți provoace o sensibilitate a mâinilor, dacă nu porți mânuși atunci când le folosești.

Detalii

Din ce cauze persistă umezeala:

  • cameră mai rece datorată poziţionării spre nord, combinată cu neizolarea corespunzătoare,
  • punţi termice datorate unei termoizolări incorecte sau a unor ferestre care nu izolează suficient,
  • pereţi reci datorită locuinţelor goale din vecini,
  • pardoseli reci datorită poziţionării apartamentului deasupra subsolurilor neîncălzite sau a unor camere tehnice sau
  • spaţii de trecere reci,
  • neconcordanţă între gradul de etanşeitate şi gradul de aerisire al casei, etc.