Florin Dumitrescu, fostul jurat de la Chefi la cuțite, a dezvăluit motivul real pentru care a ales să nu mai consume pâine din comerț. Bucătarul a rămas șocat când a aflat ce ingrediente se folosesc la pâinea comercială. Iată declarațiile sale!
Prezent în podcastul lui George Buhnici, Florin Dumitrescu, unul dintre foștii jurați de la Chefi la cuțite, a făcut dezvăluiri ireale. Celebrul bucătar a explicat motivele pentru care a ales să nu mai mănânce deloc pâine din supermarketurile românești. El a mărturisit că a aflat ce ingredientele sunt folosite în brutării pentru ca pâinea să fie pufoasă și să crească.
Florin Dumitrescu a relatat povestea unui coleg care a avut probleme mari din cauza afânătorului, un ingredient lichid folosit des la brutării și patiserii. În prezent, el consumă doar lipii, pentru că acestea sunt făcute doar din apă și făină.
„Dacă vrei, te fac să nu mai mănânci pâine în viața ta. Un prieten mi-a povestit că își făcuse brutărie, o avea deschisă de foarte mult timp. La un moment dat, i-a curs bidonul de afânător, era un ingredient lichid pe care-l băga în aluatul de pâine și i-a făcut gaură în beton. Ăla a căzut ca picătura chinezească, peste noapte i-a făcut gaură în beton, de 12 centimetri.
Asta se întâmplă de fapt cu ce mâncăm noi. De asta, atunci când cumperi pâinea trebuie să știi ce cumperi. Că dacă o cumperi pe cea mai ieftină, clar va fi așa. Eu de asta mănânc lipie, faină cu apă”, a declarat Dumitrescu, în cadrul podcastului.
Luna trecută, PRO TV a anunțat jurații sezonului 9 MasterChef România: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Cei trei au plecat cu scandal de la Antena 1, iar în prezent au mai multe procese pe rol cu postul de televiziune.
„Mă aștept la oameni curajoși ,care vor să își îmbunătățească viața, care vor să dea tot pentru pasiunea lor pentru gătit. WOW, da, da, ne bucurăm că ne-am întors!”, declara Florin Dumitrescu, despre revenirea la PRO TV.