Motivul real pentru care Dragnea a fost eliberat din închisoare. Cum i-a convins, de fapt, pe judecători

Motivul real pentru care Dragnea a fost eliberat din închisoare. Cum i-a convins, de fapt, pe judecători
Care este motivația din spatele eliberării lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea astăzi este un om liber. Decizia magistraților de pe  lângă Tribunalul Giurgiu a dat peste cap toate speculațiile de până acum. La câteva zile de la această decizie Tribunalul Giurgiu publică și declarația prin care motivează eliberarea fostului lider PSD. Reamintim că Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat, după ce a fost încarcerat aproximativ doi ani în dosarul angajărilor abuzive.

Care este motivația din spatele eliberării lui Liviu Dragnea

Clasa politică românească nu a fost pregătită pentru o astfel de decizie. Imediat după aflarea veștii politicienii români, fie de stânga, fie de dreapta, au comentat în termeni duri decizia magistraților giurgiuveni. Deși eliberat doar de câteva ore, Liviu Dragnea acuza atât foștii colegi de partid, cât și actuala administrație prezidențială de trădare și dictatură. Declarația dată de Dragnea în fața Penitenciarului Rahova punea pe jar multe personalități din politica românească.

„Numai Dumnezeu putea să mă ajute să ies întreg! M-au vândut! DNA-ul să îi ancheteze pe cei care jefuiesc țara, asta trebuie să facă DNA.

Populația a trebuit să înțeleagă de ce am ajuns aici. PSD este un partid praf. PSD nu mai este partid. PSD-ul nu este în buzunarele SRI-ului.”, a declarat Liviu Dragnea la poarta penitenciarului.

La câteva zile de la eliberarea fostului politician PSD, magistrații de pe lângă Tribunalul Giurgiu, unde s-a judecat cauza, au publicat și motivația deciziei de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea.

„Tribunalul reţine, contrar celor menţionate de prima instanţă, faptul că pe durata detenţiei petentul-condamnat a avut un comportament exemplar. Astfel, pe parcursul executării pedepsei şi-a îndeplinit recomandările educaţionale din Planul de intervenţie educativă şi terapeutică.

A avut o atitudine decentă şi civilizată faţă de personalul unităţii, nu a stabilit relaţii conflictuale cu celelalte persoane private de libertate. A fost recompensat de 8 ori, recompense obţinute în mod constant (aproape lunar sau la două luni) şi nu doar la momentul când s-a apropiat de analiza comisiei pentru liberare condiţionată”, spune motivarea completului de judecată.

Planurile de viitor pentru fostul lider PSD

În afară de faptul că nu va avea voie să dețină nicio funcție publică, în termen de trei ani de la eliberare, Liviu Dragnea are deja planuri de viitor. Unul dintre acestea este să se angajeze la una din firmele fiului său cel mare, Valentin. Cel de-al doilea, pe  plan personal, ar fi să se căsătorească cu iubita sa, Irina Tănase.

Cât despre planurile politice, deja s-au făcut câteva speculații, dar fără a fi confirmate în vreun fel de Liviu Dragnea. Deocamdată nu se știe încotro se va îndrepta, din punct de vedere politic. Ceea ce este cert, însă, este că revenirea sa în PSD nu este o opțiune în acest moment. Rămâne să vedem ce se va întâmpla și care vor fi pașii pe care-i va face Liviu Dragnea în perioada următoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI