Motivul real al rupturii între Edi Iordănescu și Gigi Becali. „De la asta a plecat totul”

Motivul real al rupturii între Edi Iordănescu și Gigi Becali. „De la asta a plecat totul”
Motivul real al rupturii între Edi Iordănescu și Gigi Becali a fost legat de neînlocuirea unui jucător la pauza unui meci din campionat

Motivul real al rupturii între Edi Iordănescu și Gigi Becali. Scandalul dintre antrenor și latifundiar a dus la plecarea lui Edi Iordănescu de pe banca tehnică a vicecampioanei. S-au spus cuvinte grele, s-au încercat împăcări imposibile, dar zarurile au fost aruncate. Dincolo de contracte și clauze speciale, a existat un „moment zero” al declanșării întregii tevaturi. Cel puțin așa susține unul dintre cei mai apropiați oameni de ambele personaje principale ale situației create.

Motivul real al rupturii între Edi Iordănescu și Gigi Becali

Motivul real al rupturii între Edi Iordănescu și Gigi Becali. Acum, totul e deja istorie. Tehnicianul de 43 de ani a plecat, după doar 3 luni, de pe banca roș-albaștrilor. Criticile publice tot mai vehemente ale patronului FCSB l-au determinat pe Edi Iordănescu să prefere „pasul înapoi”. Ba chiar și renunțarea la clauza specială de reziliere a contractului, de 500.000 de euro.

Dincolo de cuvintele aruncate între cei doi, se pare că a existat un „moment zero” al declanșării conflictului. Rezultatul, dar și jocul din egalul cu Voluntari, au produs un adevărat declic în Gigi Becali carer s-a lansat în acuzații dure la adresa prestației formației, dar, implicit, și a antrenorului.

Da, mă bate gândul să renunț definitiv la FCSB. Ce să faci? Tu să dai milioane de euro și vine unu’ şi hotărăște el. Şi mai ia și bani!? Sunteți voi nebuni, voi toți, și eu m-am luat după voi și m-am făcut și eu nebun.

M-am luat după voi, care sunteți nebuni, și m-am făcut nebun ca voi. Cum adică? Să dau eu milioane de euro și el să hotărască tot? Asta nu se mai poate la mine, se poate până în vară, atât”, a răbufnit Gigi Becali la Pro X.

„De la asta a plecat totul”

Gigi Becali l-a mai criticat pe Edi Iordănescu, după acea partidă, că nu l-a scos mai devreme din teren pe Constantin Budescu.

Răbufnirea de la finalul meciului cu FC Voluntari a venit de la faptul că Edi l-a schimbat pe Budescu în minutul 66. Eu îl schimbam în minutul 33”, a declarat Becali la Digi Sport.

Pe de altă parte, Gigi Becali a mai afirmat că Edi Iordănescu s-a opus aducerii lui Budescu la echipă, lucru negat ferm de tehnician. Dar „problema Budescu” se pare că a fost cea care a declanșat toată „reacția în lanț” ce a urmat. Acest lucru a fost confirmat de Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, un om apropiat atât de Becali, cât și de fostul tehnician al echipei.

El a declarat că situația a degenerat după refuzul lui Edi Iordănescu de a-l schimba pe Budescu la pauza meciului cu Voluntari, la solicitarea patronului. El a făcut-o, însă când a dorit el, adică 20 de minute mai târziu.

În principal de la asta a plecat totul (n.r. – de la faptul că Iordănescu a refuzat schimbarea lui Budescu la pauza meciului cu FC Voluntari), plecarea lui Edi. Şi că nu a arătat bine jocul, cam ăsta a fost motivul. Rezultatele au fost bune, dar de la Budescu a pornit, da”, a spus Mihai Stoica, la Telekom Sport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI