Motivul pentru care ungurii nu vor mai participa la Eurovision 2020. Tocmai ce și-au pus toată lumea în cap!

Motivul pentru care ungurii nu vor mai participa la Eurovision 2020. Tocmai ce și-au pus toată lumea în cap!
Care este motivul pentru care ungurii și-au pis lumea în cap și nu participă la Eurovision 2020

La Concursul Eurovision 2020 de la Rotterdam va fi prima dată când Ungaria nu va concura din 2010, țara concurând de 19 ori din 1993.

Care este motivul pentru care ungurii și-au pis lumea în cap și nu participă la Eurovision 2020

O sursă de la MTVA, radiodifuzorul național, a declarat pentru The Guardian că ipoteza angajaților este că conexiunea Eurovision la cultura LGBTQ + este motivul pentru care Ungaria nu va concura – deși nu a fost dat un motiv specific. Și conform surselor, creșterea retoricii homofobe în Ungaria este motivul retragerii lor în acest an.

Au spus: „Nu am fost surprins. Provine din cultura organizațională a MTVA. „

MTVA a motivat într-o declarație a deciziei lor

„În loc să participăm la concursul Eurovision din 2020, vom susține producțiile valoroase create direct de talentele muzicii pop maghiare.”

Cu toate acestea, site-ul maghiar index.hu a citat surse din mass-media publică spunând că decizia a fost luată probabil, deoarece Eurovision este „prea homosexual”.

Un important comentator a numit Eurovision o „flotilă homosexuală”

Un reprezentant al premierului ungar Viktor Orbán a numit afirmațiile „fake news”. Este vorba de András Bencsik, un important comentator TV și redactor al revistei pro-guvernamentale Magyar Demokrata, care a numit Eurovision o „flotilă homosexuală”.


El a spus: „Salut decizia, inclusiv din perspectiva sănătății mintale, ca Ungaria să nu ia parte la flotila homosexuală la care s-a redus această competiție internațională de cântece. Mulți tineri au crezut că aceasta este ceva pentru persoanele sub 18 ani, dar la acest eveniment distrugerea gustului public are loc cu travesti urlând și femei cu barbă.”

Cântăreț ungar care cântă la Eurovision
De ce nu mai participă Ungaria la Eurovision 2020?

Parlamentul ungar este pro căsătorie

Primul ministru Orbán a lansat o politică de „prima familie” pentru a stimula natalitatea și a ajuta familiile „tradiționale”, în timp ce a declarat în mod repetat că căsătoria ar trebui să fie între un bărbat și o femeie.

Și László Kövér, președintele parlamentului ungar, a comparat adopția de același sex cu pedofilia, spunând: „Moral, nu există nicio diferență între comportamentul unui pedofil și comportamentul cuiva care cere astfel de lucruri.”

Istoricul Ungariei la Eurovision

Ungaria a avut cinci top 10 la Eurovision de-a lungul anilor, cu cea mai mare plasare a venit în 1994, când Friderika Bayer a ajuns pe locul patru cu Kinek mondjam el vétkeimet?

Joci Pápai a reprezentat Ungaria pentru a doua oară în 2019, în urma celei de-a opta poziții în 2017, dar nu a reușit să se califice pentru finală cu piesa sa Az én apám.

Uniunea Eurovision Broadcasting așteaptă televiziunea MTVA înapoi

Uniunea Eurovision Broadcasting a menționat că multe țări fac pauze în participație și au spus: „Sperăm să-i urez în curând televiziunii lor MTVA înapoi la familia concursului de cântece Eurovision.”

Un număr de 41 de țări vor concura la Eurovision în Olanda anul viitor, Bulgaria și Ucraina revenind ambele la concurs după pauze de participare.