Dacă există un lucru pe care unii dintre noi îl iubim, acela este să ne uităm la caracteristicile misterioase ale unei case vechi. Dacă ai fost atent, ai fi observat că unele case din anii ’50 au o ușă mică în plus pe hol. Sau, mergând pe stradă, ai fi putut observa că unele casele au ferestre cu grilaje curbate. Dar, ți-ai pus întrebarea care este motivul pentru care unele geamuri au grilaje curbate? Citește mai departe și află de ce sunt așa și ce reprezintă.
În anii trecuți, încă înainte de Primul Război Mondial, casele erau la nivelul solului, iar multe dintre ele erau prevăzute cu grilaje curbate. Practica s-a menținut și ulterior, iar astăzi maie xistă asemenea sisteme de protecție. Dar, deși le vedem și astăzi, mulți nu știu care este motivul pentru care unele geamuri au grilaje curbate.
Vezi și: De ce grilajele de la ferestre au o curbură în partea de jos. Sigur nu știai la ce folosește
Acest stil ar putea fi denumit ”grilă de tip burduf” sau ”bare de burduf de fereastră”. Unii au crezut că umflătura era pentru a plasa cutii de flori. Nu puteți amplasa o jardinieră pe barele rotunjite în sine, dar ați putea prelungi una din pervazul ferestrei.
Alții au susținut că aceste grilaje curbate au un scop de securitate, deoarece acestea se găsesc adesea doar la parterul clădirilor. De exemplu, newyorkezii au susținut că protuberanța era pentru unitățile de aer condiționat.
Potrivit unor producători, care mai există și azi, sunt toate cele de mai sus. Aceste grilaje curbate la ferestre sunt de obicei instalate la parter în scopuri de securitate, împiedicând hoții să intre.
De asemenea, sunt adesea folosite pentru jardiniere. Dar dacă în ele se poate monta o unitate de aer condiționat depinde de dimensiunea ferestrei.
Vezi și: Amestecul puternic pentru geamurile din casa ta. Combinația care dă rezultate mereu
Deși principalul motiv al montării acestor grilaje curbate, sau nu, oferă securitate locuitorilor din aceste case, totuși pot fi și acel element de design, care poate înfrumseța fațada unei case.
Multe dintre aceste modele, spun producătorii, sunt organizate sub forme geometrice, tradiționale, naturale și curbe, pentru a asigura nu numai securitatea, ci și pentru a spori atractivitatea estetică și valoarea oricărei clădiri în care sunt înlocuite.
Aceste modele pot fi produse la orice formă sau dimensiune, mai spun aceștia. În plus, modelele sunt complet editabile, ceea ce înseamnă că pot fi micșorate sau mărite. La aceste grilaje pot fi adăugate sau eliminate caracteristici și chiar grosimea liniilor poate fi mărită sau redusă pentru a se potrivi gustului clientului.
Vezi și: Plantele pe care să nu le așezi la ferestre. Se vor ofili imediat, e cea mai mare greșeală
La aceste elemente se mai adaugă și o gamă de finisaje, inclusiv bronz metalic, alamă antică, galvanizare și acoperire cu pulbere, și se vor obține grilaje pentru ferestre complet personalizabile, care se pot integra în proiectul fiecărei case sau pot ieși în evidență pentru a crea un impact vizual.