Motivul pentru care te trezești noaptea, la anumite ore. Mihai Voropchievici a oferit explicația clară

Motivul pentru care te trezești noaptea, la anumite ore. Mihai Voropchievici a oferit explicația clară

Majoritatea oamenilor se trezesc o dată sau de două ori în timpul nopții. Printre motivele pentru care se poate întâmpla acest lucru se numără consumul de cofeină sau alcool la sfârșitul zilei. O altă variantă ar fi un mediu de somn prost, o tulburare de somn sau o altă afecțiune. Atunci când nu vă puteți întoarce rapid la somn, nu veți avea parte de un somn de calitate suficient pentru a vă menține odihnit și sănătos. Celebrul Mihai Voropchievici a oferit o explicație pentru asta.

Trezitul din somn în mijlocul nopții, un disconfort pentru a doua zi

Când nu vă puteți întoarce rapid la somn, nu veți avea parte de un somn de calitate suficient pentru a vă menține odihnit și sănătos. Este important să vă dați seama ce vă trezește, astfel încât să puteți trata problema și să vă odihniți.

În general, adulții au nevoie de aproximativ 7 până la 9 ore de somn pe noapte pentru o sănătate și o bunăstare optime. Acesta este împărțit în perioade de somn ușor, profund și de somn cu mișcări rapide ale ochilor (REM), când visezi.

Treceți prin aceste etape de mai multe ori în fiecare noapte. Cea mai mare parte a somnului profund are loc la începutul nopții. Spre dimineață, vă aflați în principal în somnul REM și în somnul ușor, când este mai ușor ca ceva să vă trezească. Mihai Voropchievici a oferit o explicație pentru acest disncofort, spunând că:

„Dacă te trezești între orele 23:00 și 01:00, înseamnă că ai dezamăgiri.  Între ora 23:00 și ora 01:00 apar visele cu efectul zilei și poți fi dezamăgit.  Vezica biliară e responsabilă de pasiunea pentru viață, dar și pentru acțiune.

Dacă vezica biliară este echilibrată, vă veți simți fericiți și mulțumiți. Dacă te confrunți cu lipsa chefului de viață, ai probleme cu luarea deciziilor, dezamăgire sau timiditate, atunci vezica biliară nu este sincronizată cu viața ta.”, spune Mihai Voropchievici.

Ar putea fi o cauză fizică

Experții în somn au încercat să găsească mai multe cauze pentru acest disconfort, iar una dintre ele poate fi o cauză fizică. Multe condiții de sănătate au simptome care pot părea mai grave noaptea, cum ar fi:

  • Durere, în special din cauza artritei, a insuficienței cardiace, a anemiei celulelor secerătoare sau a cancerului. Spuneți medicului dumneavoastră dacă vă doare prea tare pentru a rămâne adormit. S-ar putea să fie nevoie să vă schimbe medicamentele.
  • Probleme de respirație din cauza astmului, bronșitei sau a unei alte boli pulmonare.
  • Probleme digestive, în special durere și tuse de la refluxul acid sau simptome ale sindromului de colon iritabil.
  • Hormoni. Femeile se trezesc adesea noaptea când nivelurile se schimbă în jurul menstruației sau în timpul menopauzei. Bufeurile și transpirațiile nocturne perturbă, de asemenea, somnul.
  • Bolile cerebrale și nervoase, inclusiv Alzheimer și Parkinson.
  • Urinați mult, posibil pentru că ați băut multe lichide în timpul zilei sau din cauza unei afecțiuni precum diabetul, boli de inimă sau inflamația vezicii urinare.
  • Medicamentele pentru a trata aceste afecțiuni vă pot afecta, de asemenea, somnul, inclusiv beta-blocantele, antidepresivele, medicamentele pentru ADHD, decongestionantele și tratamentele respiratorii care au steroizi.

 

Mihai Voropchievici: „Între orele 01:00 și 03:00 ești nervos”

Dacă problemele de sănătate vă întrerup adesea somnul, anunțați-l pe medicul dumneavoastră. S-ar putea să însemne că trebuie să începeți un tratament sau să schimbați ceea ce ați făcut până acum pentru a vă ține simptomele sub control.

Dar același Mihai Voropchievici mai vine cu o explicație asupra acestui fenomen, mai ales dacă există și o stare de nervozitate, uneori inexplicabilă.

„Între orele 01:00 și 03:00 ești nervos. Te-a trezit cineva mult prea de dimineață pentru a spune ceva total neimportant și din această cauză ești furios. Între orele 03:00 și 05:00 o forță superioară încearcă să-ți spună ceva.

În general, acestea sunt orele în care poți să primești din viețile anterioare niște semnale, dar este și perioada de coșmaruri. Aceasta este o perioadă cu mesaje foarte păcătoase, pentru că practic, corpul cade în somnul profund.”, mai spune celebrul numerolog.

Necesitățile fiziologice pot fi un alt motiv, spune Mihai Voropchievici

În opinia numerologului Mihai Voropchievici, un alt motiv pentru care ne trezim demai multe ori pe noapte ar putea fi și necesitățile fiziologice, din păcate, trecut cu vederea sau organismul tău.

„Dacă treci printr-un moment dificil în viața ta și nu-l poți depăși, ai face bine să explorezi posibilitatea unei forțe superioare care încearcă să-ți vorbească. Vorbim cu îngerul nostru păzitor și el poate ne ghidează, iar în noaptea următoare primim mesajul mai clar. Dacă te trezești în toiul nopții, înseamnă că intestinul tău este hiperactiv.

În intervalul 05:00-07:00, trebuie să înțelegi că niște necesități fiziologice pe care le-ai trecut cu vederea sau organismul tău, te atenționează că funcția organului se exercită. Sunt niște necesităși fiziologice care te ridică din pat. Funcțiile și disfuncțiile anumitor organe te trimit, automat, la niște stări pe care le-ai avut.”, a menţionat Mihai Voropchievici pentru Antena 3, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

Urmăriți Playtech.ro și pe